2022 - 23 Eğitim - Öğretim yılı okul kayıtları devam ediyor. Kayıtlar sırasında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığı iddiasıyla Türkiye genelinde 65 okulda inceleme başlatıldı. Peki Nevşehir'de durum nasıl? Nevşehir'de okullarda kayıt parası alınıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak." açıklamasının ardından şimdi tüm gözler Nevşehir'de bu karar uygulanacak mı? sorusuna çevrildi.

Özellikle bugün haber merkezimize gelen bir ihbarda, Nevşehir'deki bazı okullarda öğrenci velilerinden, "Kayıt parası, Yazıcı parası ,Masa yenileme ücreti gibi ücretlerin talep edildiği iddia edildi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB’in bu noktada yazısı beklenmeden tüm okullara ‘Kayıt parası’ alınmaması yönünde uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Kayıt Parası İsteniyorsa...

Öğrenci Velileri, kayıt ya da zorunlu bağış adı altında ücret talep eden okulları Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” (444 0 MEB) danışma hattından şikayet edebilirler...

İnsanlığa yapılan en güzel yatırım 'Eğitime' yapılan yatırımdır.

Unutmadan, elbetteki durumları iyi olan vatandaşlarımız Eğitim kurumlarımızın bir ihtiyacı olduğunda yada Eğitim imkanlarını daha iyi şartlarda sunması adına bağışta bulunabilirler. Bundan daha güzel bir hayır ve daha güzel bir mutluluk olamaz herhalde.  Ama bu sadece durumu iyi olan ve tabiki gönüllü olanlar için geçerli...

Son olarak 2022-2023 Eğitim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlıyor. Fibhaber.com ailesi olarak, Yeni eğitim-öğretim yılımızda başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimize ve  velilerimize sağlıklı ,huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

FİBHABER.COM’a Yazın!

Kayıt sırasında belirttiğimiz sıkıntıları yaşadıysanız ve her şeye rağmen sizlere bu konuda zorluk çıkarıldıysa yaşadıklarınızı fibhaber.com İhbar hattına da yazabilirsiniz. FİB Haber İhbar Hattı: 0 532 384 48 50