Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması sonrası bugün Nevşehir il geneli ile birlikte 81 ilde tüm okullarda bayrak töreni gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bayrak töreni çağrısı sonrası bugün saatler: 10.00'u gösterirken Nevşehir'de ki tüm okullarda İstiklal Marşı okundu. Törene aileler ve öğrenciler bulundukları yerlerden katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un çağrısının ardından Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'de yaptığı açıklamasında; 

"Kıymetli Nevşehir'liler... 11 Ocak pazartesi saat:10:00'da Sayın Bakanımızın da Ankara' dan katılacağı ve 81 ilde tüm okullarımızda, Bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı'mız okunacaktır. Tüm halkımızı ve öğrencilerimizi evlerinin balkonundan Milli Marşı'mızı okumaya davet ediyoruz." ifadelerinde bulunmuştu.

Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz.

Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı'mızla başlıyoruz. Bu kapsamda 11 Ocak Pazartesi sabahı saat 10.00'da Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Kağan Mekan ÇEVİREN, Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Nevşehir Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri ile birlikte bayrak törenine katıldılar.

11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da Nevşehir geneli tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapıldı ve İstiklal Marşı'mız okundu. Okullarımızda yapılan bayrak töreni etkinliklerine il merkezinde, İl milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçelerimizde ise ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri katıldı. Öğrencilerimiz ve velilerimiz evlerinden, balkonlarından İstiklal Marşı'mızı söylediler.