Nevşehir'de okuyan 20 farklı ülkeden üniversite öğrencileri kendi yerel kıyafetleri ile ülkelerinin yiyecek, içecek, kılık kıyafet ve kültürlerini tanıttı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl protokol üyeleri ile birlikte, Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından düzenlenen programda, İlimizde eğitim gören; uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İHH Derneği Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, NUDER Başkanı Faruk Kahrıman ve 20 farklı ülkeden üniversite öğrencileri katıldı.

Ülkelerin yöresel yemeklerinin de tanıtıldığı programda Vali Becel ve Başkan Savran öğrencilerle sohbet etti.  

Farklı Ülkelerin Farklı Lezzetleri Kardeşliğin ve Kültürlerin Merkezi Nevşehir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ile birlikte 50 Ülkeden 700 uluslararası öğrencimiz eğitim hayatına devam etmektedir.

NUDER Başkanı Faruk Kahrıman yaptığı açıklamasında; Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Üniversite okuyan 20 farklı ülkeden öğrencilerin dernek binamızda yaptığı ülkelerine ait yemek çeşitleri, tatlılar ve içecekleri misafirlerimiz Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, Ak Parti il Başkanı ve İHH Başkanına ikram ettiler. Sayın Valimiz öğrencilerimizle sohbet ederek, sorunları ile ilgili bilgi aldı." dedi.