Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öncülüğünde ve hayırseverlerin desteği ile Ramazan Ayı boyunca,  üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik toplam 47 bin 600 kişilik iftar programı gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ramazan Ayı boyunca aynı çatı ve bereket sofrasında öğrencilere yönelik düzenledikleri iftar sofralarıyla üniversite-şehir dayanışmasının ve paylaşmanın da en güzel örneğini sergilediklerini söyledi.

Aktekin, “Bu sene Ramazan Ayı’nda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Nevşehir Valiliği, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehirli Hayırseverlerimizin destekleriyle üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize yönelik hafta içi her gün ücretsiz 2 bin kişilik iftar programları düzenledik. Nevşehir il protokolümüzü ve hayırseverlerimizi öğrencilerimizle aynı çatı altında bereket sofrasında buluşturduğumuz bu Ramazan Ayı, aynı zamanda üniversite-şehir iş birliği ile birlikte dayanışma ve kaynaşmamızın, birlik ve beraberliğimizin manevi açıdan zenginleşmesine de büyük vesile oldu.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz ve üniversitemiz personelinin yanı sıra Genç Kızılay Nevşehir ekibinin de gönüllülük esasıyla görev aldığı iftar programlarımızla 47 bin 600 kişilik iftar gerçekleştirmiş olduk. Diğer taraftan Genç Kızılay Nevşehir ekibi, 24 saat açık olan üniversitemiz Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’nde ders çalışan, araştırma yapan öğrencilerimize Ramazan Ayı boyunca 19 bin 250 kişilik sahur ikramlarında bulundu.   

Dayanışma, kaynaşma ve hoşgörünün en güzel örneğini hep birlikte bereketiyle yaşadığımız Ramazan Ayı programlarımıza destek veren başta Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel'e, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi’ne, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'a ve Nevşehirli Hayırseverlerimize, üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerimizde görevli personelimize ve iftar programlarıyla birlikte sahurlarda gönüllülük esasıyla görev alan Genç Kızılay Nevşehir ekibine şahsım, üniversitem ve tüm öğrencilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.