2018-2019 eğitim öğretim yılının başlangıcına az bir süre kala Nevşehir il merkezinden ilçelere gidecek okul servisinde kontenjan dolunca bazı öğrenci velileri mağdur oldu.

Mevzuat gereği bazı öğrenci servisleri hizmet veremiyor.

Nevşehir'de okulların açılmasına sadece iki gün kala, araçlarda yeterli sayıda "D belgesi" olmayışı yüzünden iddialara göre ilk belirlemelere göre yaklaşık 35 öğrenci mağdur durumda. Mevzuat gereği sadece belli sayıda bu belgeye sahip olan araçlarda kontenjanlar dolunca kalan 35 öğrenci için veliler kara kara düşünüyor. Ne olacak bizim halimiz diyen Veliler yetkililerden sorunlara çare bulunmasını istiyorlar. Yaşanan bu sıkıntı zaman zaman Öğrenci servisleri ile Öğrenci Velilerinide karşı karşıya getiriyor...

Nevşehir'de Öğrenci ve Velilerin Servis Çilesi ... 

Büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Nevşehirli bir öğrenci velisi yaşadığı çıkmazı şu cümlelerle özetledi; " Velisi Olduğum Ürgüp Tesan Fen Lisesi Öğrencisi Ve 35 Arkadaşı İçin Servis Bulamıyoruz. Nevşehir'de kendi evladım öğrencimle Birlikte 35 Öğrenci Şuan Mağdur Durumda. Kapadokya Öğrenci Servisi Kendi Kapasitesince (8 Araç) Servis Ayarlayıp, Bir Kısım Öğrenciyi Kayıt Altına Almış Ancak Oğlum Ve 35 Öğrenci İçin Ek Bir Servis Açılmamıştır. Sebep Olarak (D) Belgesi Gösteriliyor Ve Sadece Mevcut Araçlarda Belgenin Bulunduğu Söyleniyor. Bu Konudaki Mağduriyetimize Ne Şoförler Odası, Ne Milli Eğitim, Nede Başka Bir Mevki Çözüm Bulamıyor. Hiçbir Şekilde Hiçbir Kurumdan Sorumluluk Alınmıyor. Bizim Öğrencilerimiz Nasıl Gidip Gelecek Okula Hiç Bir Şekilde Yanıt Alamıyoruz. Lütfen bu mağduriyetimizin bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Bir velinin daha isyanı!

Başka bir FİB Haber Okurumuz ise şikayet ve mağduriyetlerine ilişkin yaptığı açıklamasında; "Merhabalar benim kızım Avonos Anadolu'da okuyor. Bu 3. yılı ve biz bu yıl ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bugün öğrenci servis bürosuna vardık bizim çocukları almıyorlar. Güzelyurt Eras'tan öğrenci alınıyorda biz Sümer mahallesindeyiz bizim çocuklarımız neden alınmıyor anlayamıyoruz. Nevşehir gündeminin adresi FİB haber merkezi olarak bize yardım edebilirmisiniz. Bizim gibi birçok kişi var mağdur olan ilgili yerlere ulaşmanızı istiyoruz lütfen..."

Çaresizlik içerisinde kalan Veliler ve öğrenciler şimdi bu konuda yetkililerden gelecek güzel bir haberi merakla bekliyorlar.