Nevşehir İl Müftülüğü tarafından cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Semineri" düzenlendi.

Okulların tatile girmesi nedeniyle, 5 Temmuz Pazartesi başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak personele yönelik Nevşehir İl Müftülüğü tarafından cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Semineri" düzenlendi.

Pandemi kurallarına riayet edilerek Recep Tayyib Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminer üç gün boyunca devam etti.

Üç gün süren seminerlerin ilk gününde Kur'an kursu öğreticilerine, ikinci gününde merkezdeki görev yapan cami görevlilerine son gününde ise merkeze bağlı köy ve kasabalarda görev yapan cami görevlilerine alanında uzman isimler tarafından sunumlar yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın Yaz Kur’an Kursları ve 4-6 yaş Kur’an Kurslarının önemi hakkında ki konuşmasının ardından Şube Müdürü Bünyamin Aksöz “(EHYS) Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi” ve “Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esasları” ile Kur'an Kursu Öğreticisi Serap Kayaalp ve İmam Hatip Mustafa Öz ise "Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler", "Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat", "Mahremiyet", "Din Eğitiminde Drama" ve "Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim ” gibi konularda personele bilgi verdi.

Seminer programı katılımcıların teklif ve sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.