Yüz yüze eğitime geçişte ikinci aşama bugün başladı ve Nevşehir’de 25 bin öğrenci okula başladı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek derslerinde başarılar diledi.

Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması Nevşehir'de bugün başladı. Kentte birçok öğrenci aylar sonra yeniden ders başı yaparak sınıflarına ve arkadaşlarına kavuştu.

Nevşehir'de Anaokulu ve birinci sınıflardan sonra 2, 3, 4, 8, ve 12’nci sınıflar da bugün ders başı yaptı. 

Nevşehir il genelinde bugün birçok öğrenci yeniden sınıflarına kavuşurken, tedbir amaçlı bazı ailelerin de çocuğunu okullara göndermediği görüldü. Koronavirüse karşı alınan tedbirlerin esnetilmesiyle de ders başı yapan öğrencilerin maskesiz içeri alınmadığı kaydedildi. Sabah saatlerinde öğrencilerin okullara gitmesiyle, yetkililer de sık sık sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. 

Öte yandan, Türkiye genelinde 7 milyona yakın öğrencinin yeniden sınıflarına döndüğü yüz yüze eğitim haftanın iki günü olacak. Bu kapsamda sınıf mevcutları da ikiye bölünecek. Bir grup Pazartesi ve Salı, diğer grup ise Perşembe ve Cuma okula gelecek. Ve Her sıraya bir öğrenci oturacak ve yanı da boş kalacak.