Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretmenler, iş insanları ve STK temsilcileri ile buluştu. Bakan Selçuk, eğitime katkı veren hayırseverler ile bir araya geldi. Bu programın ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçerek “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda İrfan ordumuzun Ziya Öğretmeni,  “Eğitim Buluşmaları” kapsamında ilimizin eğitim neferleri ile tadına doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, “Öğretmenler, siz bizim hikayemizin baş kahramanlarısınız”  

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada yaptığı açıklamada, eğitim açısından Nevşehir’in birçok bileşende iyi durumda olduğunu söyledi. Nevşehir’in eğitimdeki temel göstergelerini dikkate alıp kentin fotoğrafını çekerek görüş alış verişinde bulunmak için buraya geldiğini söyleyen Selçuk, “Arkadaşlarla görüş alış verişinde bulunduk, yaptığımız istişareler sonucunda alınması gereken tedbirleri konuşuyoruz ve almayı planladığımız tedbirlerin hangi aşamada ne kadar süre içerisinde ne şekilde yapılacağına dair de planlamalar gerçekleştirilecek, inşallah.” dedi.
Bakan Selçuk, kentin eğitimde daha ileriye taşınması için gayret edeceklerini anlatarak, ziyaretinde hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştuğunu hatırlattı. Öğretmenlerle de yüz yüze gelip eğitimin genel kapsamı ile ilgili sohbet ettiklerini aktaran Selçuk, ziyaret ve temasların eğitimin ilerlemesine büyük katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydetti. 

Bakan Selçuk, mütevazı kişiliğiyle de gönülleri fethetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "‪Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk; 2023 Eğitim Vizyonu ve eğitimle, bilimle, sanatla, gençlerimizle Güçlü Türkiye hedefimiz konusunda marka şehir #Nevşehir’imizde bizleri bir kez daha aydınlattı. ‬‪Teşekkürler Sn Bakanım... " dedi.

“Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları”‬ proğramında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, NEVÜ Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Kavak önceki dönem Belediye Başkanı Celal Yiğit, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci ,STK temsilcileri, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.