Bezirhane Buluşmaları kapsamında bu hafta sonu filozof ve akademisyen Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Etik ve Eğitim” konulu söyleşi Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Üniversitemiz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Bezirhane Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitemiz akademisyenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Dünya Felsefe Federasyonları Eski Başkanı, felsefe ve insan hakları konusunda UNESCO kürsüsü sahibi olan Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, söyleşisinde etik kelimesinin kullanıldığı farklı anlamları belirterek, felsefenin bir alt alanı olan etiğin araştırdığı ve hakkında bilgi ortaya koyduğu problemler, insanlar arası ilişkilerde değer sorunuyla uğraşan etiğin yaşamda karşılaşılan değerlendirme çeşitleri ve gerekli ayrımları anlatarak, etik değerlerin ne olduğu üzerinde durdu.

Söyleşisinde, ülkemizde felsefi bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Prof. Dr. Kuçuradi, “Etik değeri koruyarak yaşayabilmek ve mesleğimizi etik değerleri koruyarak yapabilmek için normlardan ziyade, etik değerin felsefi bilgisine dayanan felsefi bir eğitime ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Söyleşi, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin etkinliğe katılanların sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.