Çoğunluğu,Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin "Bay bay korona" adli projesinde sona gelindi.

Salgının ciddiyetini ve salgından korunma yollarını öğretme amaciyla bir araya gelen öğretmenler "Bay bay korona" adlı projeye Ekim ayinda başladılar. Hedef kitlelerinin okul öncesi yaş grubu olduğunu, temelden bu eğitimi vermenin daha etkili sonuçlar doğuracağını söyleyen öğretmenler salgın süreci boyunca önleyici ve koruyucu tedbirlerin oldugu etkinliklere yer verdiler. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk'un da destek verdiği projeyi yaygınlaştırmak için bir hikaye kitabı çıkarmayı planlıyorlar.

Projeyi yürüten isimler;

Ayşe GÖKDEMİR,
Büşra ÖZER CANBAZ,
İzgen ÖZER,
Feyza Nur DEMET ÖZYAMANLI,
Zeynep YEŞİL,
Ayşenur DOĞAN,
Tuğba ARSLAN,
Hatice ZERK ÇELEBİ,
Ayten PİLAV,
Şerife ÖLMEZ,

Proje hakkında; Ülkemizde ve tüm dünyada meydana gelen pandemi süreci çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır.Projemiz,koronavirüs hakkında öğrencileri ve velileri bilgilendirerek,hijyen kurallarına uymayı,sağlıklı ve dengeli beslenmeyi,çevremizi temiz tutmayı ve sürecin öğrencilerimiz üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Proje etkinliklerimiz korona ile mücadeleyi eğlenceli bir öğretim sürecine aktarmaya dayanıyor.Uzmanlarımızın da belirttiği üzere pandemi sürecinin önümüzdeki sene de devam edeceği öngörülmektedir.Buna dayanarak öğrencilerimizi ‘‘yeni normal’’e adapte etmeyi planlıyoruz.