Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde inşaatı tamamlanarak 2021-2022 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alıp eğitim öğretime başlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Nevşehir Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Bahattin Murat Yakın, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Derinkuyulu hayırsever iş adamı Hamza Ertaş, İlçe Protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Hayırsever Hamza Ertaş’ın katkılarıyla yapılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun açılışını hazirunumuzla birlikte gerçekleştirdik. Eğitimde marka şehir, #Sevdamız Nevşehir’imize, Derinkuyu ilçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun." dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ise, "Bize bu mutluluğu, heyecanı ve gururu yaşattıkları için öncelikle Hayırseverimiz Hamza Ertaş'a ve Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bugün Derinkuyu çok mutlu. Çünkü, burada okuyan öğrencilerimiz insanlarımıza hizmet edecekler. Bizlerde belediye olarak üstümüze düşen her şeyi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sizlere eğitim hayatınızda başarılar diliyor, okulumuzun tekrar ilçemize, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulunun açılışını gerçekleştiren Nevşehir ve Derinkuyu potokolü, okul binasını gezdi.