Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite bünyesinde kurulacak olan ve yapım ihalesi yayınlanan ‘Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin şehre ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alınan üniversite olarak bulunduğumuz şehrin, bölgenin ve ülkemizin bizlerden beklentileri doğrultusunda yeni bölüm ve programlarımızı açmaya, akademik ve idari personel kadromuzu da güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kapsamda üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurduğumuz Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezimizin ‘Diş Hekimliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ olarak hizmet verebilmesi için alt yapımızı tamamlayarak ilk etapta gerekli olan hastane binamız için ihaleye çıktık. Sağlık Bakanlığı tarafından ön izni verilen ve yapım ihalesine çıktığımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi projemizin 4000 m2 alanı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu ve 8000 m2’si ise  Diş Hastanesi olmak üzere toplam 12000 m2 olacak şekilde tamamlanacak. 4000 m2’sini kapsayacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu kısmında konferans salonu, öğrencilerimiz için derslikler, uygulama laboratuvarları ile akademik ve idari personellerimiz için çalışma ofisleri yer alacak. Bunun yanında erkek ve kadın giyinme odaları, taşınır deposu gibi alanlar öğrenci ve personelin kullanımına sunulacak.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi binamızın 12000 m2’lik alanının 8000 m2’sini kapsayacak olan ve içerisinde 89 diş ünitesi,  8 yatak kapasitesi,  8 Anabilim Dalı Başkanlığı, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanlarının yer alacağı Uygulama Hastanesi kısmında ise gün içerisinde 400-500 hastaya alanında uzman bir ekiple sadece nicelik değil nitelik yönünden de kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi için 07.12.2022 tarihinde Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinde yapım ihalesinin  yayınlandığını,  projenin yatay mimariye uygun ve engelsiz üniversite koşulları dikkate alınarak 2025 yılında hizmete açılmasını planladıklarını kaydeden  Rektör Aktekin devamında “Nevşehir’imiz için övünç vesilesi olarak alanında geleceğin uzman diş hekimlerini yetiştiren Diş Hekimliği Fakültesi ve alanında uzman diş hekimleri ile modern teknolojik donanımlar eşliğinde kaliteli sağlık hizmeti sunacak olan Uygulama Hastanemiz tüm Nevşehir halkımıza hizmet sunacak.

Ben bu vesileyle Uygulama Hastanemizin şehrimize ve üniversitemize şimdiden hayırlı olmasını dilerken, başta Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK Başkanlığımıza, Nevşehir Valimize, Nevşehir Milletvekillerimize ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımıza, hayırsever iş insanlarımıza ve halkımıza vermiş oldukları desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’ yapım işi ihalesine son teklif tarihi 04/01/2023 olup, ihale dokümanına https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/ adresi üzerinden ulaşılabilinir.