Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi, Yönetim Kurulu Eski Üyesi, değerli bağışçı, Nevşehirli iyiliksever iş insanı İsmet Aktekin vefat etti. Merhum Aktekin'in cenazesi, İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

İsmet Aktekin'in vefatı eğitim camiasında üzüntü yaşattı...

Tüm Türkiye onu hayatı boyunca hep Eğitime verdiği sınırsız destekleri ile her zaman Eğitim gönüllüsü olarak tanıdı.  

Eserleriyle yaşayacak...

Nevşehirli Hayırsever İş adamı İsmet Aktekin’in restore yaptırdığı Nar Fikret Aktekin Ortaokulu ve Kozaklı ilçesinde yaptırdığı kız öğrenci yurdu artık yetim kaldı.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Çocuklarımızın şükran duyguları hep sizinle olacak.

İstanbul’ da yaşayan Nevşehirli hayırsever iş adamı merhum İsmet Aktekin en son Nevşehir’ in Kozaklı ilçesinde kız öğrenci yurdu yaptırmış, yine memleketi Nar beldesinde bulunan bir ortaokulu ise restore ettirmiş bir çok öğrenciye burslar vermişti...

FİB Haber Merkezi olarak, Nar Fikret Aktekin Ortaokulunun banisi ve Türkiye genelinde onlarca okul ve yurdun da gönüllü kurucusu olan, bu minval üzeri hayatını iyilik ve eğitim için seferber eden Nevşehirli iş insanı İsmet Aktekin beyefendinin vefatı gerek memleketi Nevşehir'de gerekse Türkiye genelinde eğitim camiasında bütün herkeste derin bir hüzün meydana getirmiştir.

Yaşamı boyunca binlerce insanın hayatına samimiyetle ve iyilikle dokunmuş Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfında, Darüşşafaka Cemiyetinde ve birçok eğitim ve hayır kuruluşunda ömür boyu özveriyle çalışmalarına devam eden İsmet Aktekin beyefendinin ailesine yakınlarına ve onun sayesinde eğitim yolunda yolcu olan bütün sevenlerine bir kez daha canı gönülden baş sağlığı diliyor ve merhumun ruhuna Allahtan rahmet niyaz ediyoruz.

İsmet Aktekin Kimdir?

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasının mütevazi bir kaya evinde doğup büyüyen ve hayatı boyunca dört çocuğuna iyi bir eğitim vermek için çabalayan, kendini ailesine adamış, bir türlü okuma yazma öğrenmeye fırsat bulamamış saygıdeğer bir annenin; Balkan ve Birinci Dünya savaşlarına katılan, İstiklal Madalyası sahibi, Türk ordusundan üsteğmen rütbesiyle emekli olmuş eğitim âşığı fedakâr bir babanın; üç kardeşinin de kendisi gibi üniversite eğitimi alabilmesi için ailesine büyük bir destek ve özveriyle katkıda bulunan örnek bir ağabeyin kardeşidir İsmet Aktekin...

Ağabeyi Fikret Aktekin’in “Yaşam Anılarını” kaleme alan ve yayına hazırlayan Anadolu'nun kadim kenti Nevşehir'in vefalı ismi İsmet Aktekin 1931 yılında doğdu. Vefa Lisesi’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’ni bitirdi. Sonrasında Manchester Üniversitesi’nden MSc. derecesini aldı ve Cornell Üniversitesi Ithaca New York’ta yüksek lisans çalışmaları yaptı. 

Profesyonel çalışma hayatında,  Brown-Boveri, Baden-İsviçre; General Electric Company Philadelphia, USA; American Machine and Foundry Inc. Richmond, USA ve Tobacco Machinery Company, Zug-İsviçre firmalarında mühendis, proje müdürü ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 2003 yılında emekli oldu.  

Son olarak, Institute of Electrical and Electronics Engineers of America (IEEE) ömür boyu, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Mütevelli, Darüşşafaka Cemiyeti, İstanbul Golf Kulübü (IGK) üye ve Galatasaray Spor Kulübü (GS) Divan Kurulu üyeliklerini sürdürmekteydi.

İşte İsmet Aktekin’in büyük saygı ve sevgi duyduğu merhum ağabeyinin hayat hikâyesini kaleme aldığı "Fikret Aktekin'in Yaşam Anıları" isimli kitabının kapağı;