İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezince hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü açıklanan "İller Arası Rekabet Endeksi"nde Nevşehir, eğitimde rekabetçi 4 il arasına girdi.

Türkiye, İller Arası Rekabet Endeksi açıklandı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üçüncüsü hazırlanan "İller Arası Rekabet Endeksi" açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 81 il düzeyinde 2018-2019 dönemi verileri kullanılarak hesaplanan rekabet endeksi skorları, 2009 ve 2014 dönemlerine ait veriler kullanılarak açıklanmıştır. Böylece rekabet açısından illerin 2009-2019 periyodunda 10 yıllık performans seyri izlenmiştir.

İller Arası Rekabet Endeksi sonuçlarına göre Nevşehir Eğitimde rekabetçi sıralamasında 81 il arasında 4. olmuştur.
1.Denizli
2.Edirne
3. Ankara
4.NEVŞEHİR
5.Amasya
Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yaptığımız çalışmalar ile Nevşehir’de eğitim seviyesinin artacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR... BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ.
İl Milli Eğitim Müdürü Demir, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve bu yıl üçüncüsü açıklanan İLLER ARASI REKABET ENDEKSİ'nde Nevşehir Eğitimde rekabetçi sıralamasında 81 il arasında 4. olmuştur.
1-Denizli
2-Edirne
3-Ankara
4-NEVŞEHİR
5-Amasya
Emeği geçen tüm çalışanlarımıza çok teşekkür