Okulların açılmasına az bir zaman kaldığı şu günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin önünde çok sayıda sonuca gidecek iş ve işlemler bulunmaktadır.

Konu hakkında Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur şu öenmli açıklamlarda bulundu:
Bunlardan bir tanesi de Norm Fazlası Yöneticilerin MÜNHAL bulunan kurumlara yönetmelik çerçevesinde atamalarının yapılmasıdır.
En son sınava dayalı atamalardan sonra ki süreçte Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak Nevşehir genelinde Norm Fazlası durumuna düşmüş yöneticilerin atamalarının yapılması için çalışmalarımız , görüşmelerimiz devam etmekte idi.
Hafta başı itibari ile de  bu atamaların yapılması için Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli görüşmekte ve işlemlerin başaltılnasını talep etmekteyiz.
Bugüne kadar tüm yönetici atamalarının çabuklaştırılması için çok büyük gayret gösteren ve sonuç alan şubemiz Norm Fazlası yöneticilerin atnmasında da gerekli gayreti göstermektedir.
Nevşehir genelinde Norm Fazlası olan yöneticilerimizden bir kısmı münhal bulunan Okul ve kurumlara daha önce atanmak için başvurmuşlardı. Ancak şu ana kadar başvurmayan yöneticiler haberimizin devamında ki matbu dilekçeyi doldurarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vermesi önem arz etmektedir.

Sendikamızın görüşü ve ilgili mevzuata göre Norm Fazlası yönetici atamaları yapılmadan Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı takvim telafisi imkansız zararlar doğuracağı ve yargı hakkı doğuracağı açıktır.