Nevşehirli hayırsever Fevzi Dirikoç tarafından Nevşehir il merkezinde yaptırılacak olan "16 Derslikli" Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve yardımcıları, hayırsever iş insanı Fevzi Dirikoç ve ailesi, Ünal Kalfaoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Filiz Kılıç, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru ve yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve yardımcıları, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Çukurova Üniversitesi Öğr. Gör. Prof. Dr. Fatih Köksal, Nevşehirspor eski kulüp Başkanı Salih Dirikoç, İş İnsanları Atıf Bilgin ve Rıza Kalfaoğlu katıldı.

Okulun inşaat işini üstlenen yüklenci firma "Kalfaoğlu Yapı" adına hayırseverimiz ailesinden Ünal Kalfaoğlu'nun açış konuşmasıyla başlayan törende daha sonra Hayırseverimiz Fevzi Dirikoç adına değerli kızı Filiz Dirikoç Acar'ın selamlama konuşması ve akabinde sırasıyla Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in konuşmaları takip etti.

Konuşmaların ardından Nevşehir Güzelyurt  Mahallesinde düzenlenen tören ile Fevzi Dirikoç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temelleri kesilen kurban ve Osman Berkbilek hoca tarafından edilen duaların ardından hayırlı olması temennisiyle atıldı.

Temel atma törenine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Hayırseverimiz Fevzi Dirikoç tarafından yaptırılan 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenini hazirunumuzla gerçekleştirdik. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve şehrimiz adına Fevzi Dirikoç'a teşekkür ediyoruz, #Sevdamız Nevşehir’imize hayırlı olsun" dedi.

Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Güzelyurt  Mahallesinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, 1158 ada, 22 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine, 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası, hayırsever Fevzi Dirikoç tarafından, KALFAOĞLU MÜHENDİSLİK MİMARLIK LTD. ŞTİ müteahhitliğinde anahtar teslimi yapılarak idareye bağış yapılacak olup, Okula hayırsever "FEVZİ DİRİKOÇ" ismi verileceği bildirildi.

Hem proje müellifliklerini hem de müteahhitlik hizmetini üstlenen KALFAOĞLU YAPI yetkilileri Mimar Gizem Kalfaoğlu Ay ve İnşaat Mühendisi Furkan Kalfaoğlu, inşaatı yaklaşık 18 ay gibi bir sürede bitermeyi planladıklarını, yapı denetim (kontrollük) hizmetlerinin Nevşehir İl Özel İdaresi teknik elemanları tarafından yürütüleceği bilgisini verdiler.

Nevşehirli Hayırseverimiz Fevzi Dirikoç'a ve İnşaat işini üstlenen yüklenici firma “Kalfaoğlu Yapı” adına Hayırseverimiz ailesinden Ünal Kalfaoğlu'na teşekkür eder, okulumuzun ilimiz Nevşehir eğitimine hayırlı olmasını dileriz.