Ortaöğretim kurumları 9. Sınıf öğrencilerinin manevi bilgi, duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, amacıyla düzenlenen "Nevşehir Genç Yürüyüş İlmihal Yarışması Protokolü" Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in başkanlığında imzalandı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 9. ve 10. Sınıf Öğrencileri Arası “Genç Yürüyüş İlmihal Bilgi Yarışması İşbirliği Protokolü”nü imzaladı. 


9. ve 10. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması Protokolü; Nevşehir ili ve ilçeleri ortaöğretim kurumları 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin manevi bilgi, duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, ilmihal bilgisini kavratmak, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak ve dini duyarlılığını geliştirmek ve sınav tecrübelerine katkıda bulunmak amaçlarıyla Nevşehir ilinde eğitim alanında faaliyetleri bulunan Safa Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkant Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Mahmut Sami Ramazanoğlu İlim ve Kültür Vakfı, Alemdar İmam Hatipler Derneği, Birlik Vakfı, Hasan Emmi ÇEKÜD, Eğitime Destek Platformu, Kervansaray Hayırlı Hizmetler Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hazırlanan “Nevşehir ili 9. ve 10. Sınıf Öğrencileri Arası Nevşehir Genç Yürüyüş Bilgi Yarışması” isimli projenin yürütülmesindeki bazı görevlerin üstlenilmesi konusunda ismi geçen vakıflar ile Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Müftülüğü, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü arasında proje ortaklığı ve sorumluluk paylaşımını içeren, ortak çalışma ve işbirliği için hazırlanmış, Yarışma Şartnamesi ile birlikte incelenmiş ve Valilik Toplantı Salonu’nda imza altına alınmıştır.


İşbirliği Protokolü programına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ile dernek ve vakıf yetkilileri katıldı.