Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı etkinlikleri kapsamında 81 ilden 162 gencin katılımıyla Nevşehir'de düzenlenen Gençlik Buluşmaları Hırka Dağı Programı İptal Edildi.

Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı etkinlikleri kapsamında 81 ilden 162 gencin katılımıyla düzenlediği  “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Buluşmaları” kapsamında bugün düzenlenecek olan Hırka Dağı programı dün yaşanan trafik kazası nedeniyle iptal edildi.

Türkiye’nin 81 ilden 162 gencin katılımıyla düzenlenen “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Buluşmaları” kapsamında dünkü Hacıbektaş ziyareti sonrasında akşam saatlerinde Nevşehir’e dönen gençleri taşıyan 2 otobüs trafik kazası geçirmiş, 40 öğrenci hafif şekilde yaralanmıştı.

Gençlik Buluşmaları kapsamında bugün Hırka Dağı’na bir yürüyüş düzenlenecek ve dağda bir dizi etkinlik yapılacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in de katılacağı bugünkü programın dün yaşanan trafik kazası dolayısıyla iptal edildiği duyuruldu.

Kaynak: Haber Hacıbektaş