Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 6’sı profesör, 12’si doçent ve 1’i de doktor  öğretim üyesi olmak üzere toplam 19 öğretim üyesi alacak.

22 Eylül 2021 tarih ve 31606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” hükümleri dâhilinde 6’sı profesör, 12’si doçent ve 1’i de doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 19 öğretim üyesi alacak.

NEVÜ Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi,  Turizm Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,  Mühendislik – Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik birimlerinde açık bulunan profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri kadrolarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 26., 24., ve 23. maddeleri ile “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde öngörülen puanları sağlamış olmak şartıyla başvuruda bulunabilecekler.

22 Eylül 2021 tarih ve 31606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan NEVÜ Akademik personel alım ilanı için https://www.nevsehir.edu.tr/tr/29039 adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünden:


Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” hükümleri dâhilinde öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 26., 24., ve 23. maddeleri ile “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde öngörülen koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR  kadrosuna  başvuracak  adayların;  başvurdukları  birim,  bölüm  ve  anabilim  dalını  belirten  dilekçe  (profesör  adayları  dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.), akademik yükseltilme ve atanma için başvuru dosyası kontrol listesi, profesör kadrosuna başvuru ve puanlama formu bilgisayar ortamında doldurularak her sayfa paraflı olacak şekilde (Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi, başvuru kontrol listesi ve puanlama formuna (https://www.nevsehir.edu.tr/tr/179) adresinden ulaşılabilir), özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, resmi kurumlarca onaylanmış ya da e-Devlet üzerinden alınan karekodlu; lisans, yüksek lisans, doktora/ uzmanlık /sanatta yeterlik belgesi ile doçentlik belgesi, yabancı dil sonuç belgesi, adli sicil belgesi ile başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasının basılı olarak, jüri üyelerine gönderilmek üzere 5 (beş) nüshasının da elektronik ortamda (CD/flash bellek) şahsen veya posta yoluyla Personel Daire Başkanlığına ilanda belirtilen süreler içerisinde başvurmaları gerekmektedir. (Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; Doçentlik Sözlü Sınavına girmemiş olanlar "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme  ve  Atanma  Ölçütleri  Yönergesi"  uyarınca  Üniversitelerarası  Kurul  Başkanlığı  tarafından  oluşturulacak  Jürilerce  Üniversitemiz  tarafından yapılacak  olan  Doçentlik  sözlü  sınavında  başarılı  olmaları  gerekmektedir.  Adaylar  başvurdukları  birim,  bölüm  ve  anabilim  dalını  belirten  dilekçeleri  ile Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı'nın sayfasında yer alan doçentlik sözlü sınavı başvuru dilekçesini (doçentlik sözlü sınavına girecek adaylar için) , akademik yükseltilme ve atanma için başvuru dosyası kontrol listesi, doçent kadrosuna başvuru ve puanlama formu bilgisayar ortamında doldurularak her sayfa paraflı olacak şekilde (Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi, başvuru kontrol listesi ve puanlama formuna (https://www.nevsehir.edu.tr/tr/179) adresinden ulaşılabilir), özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, resmi kurumlarca onaylanmış ya da e-Devlet üzerinden alınan karekodlu; lisans, yüksek lisans, doktora/ uzmanlık /sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi ile yabancı dil sonuç belgesi, adli sicil belgesi, yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasının basılı olarak, jüri üyelerine gönderilmek üzere 3 (üç) nüshasının da elektronik ortamda (CD/flash bellek) şahsen veya posta yoluyla Personel Daire Başkanlığına ilanda belirtilen süreler içerisinde başvurmaları gerekmektedir. (Doçent kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları birim, bölüm ve anabilim dalını belirten dilekçe, akademik yükseltilme ve atanma için başvuru dosyası kontrol listesi, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk başvuru ve puanlama formu bilgisayar ortamında doldurularak her sayfa paraflı  olacak  şekilde  (Üniversitemiz  Öğretim  Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma  Ölçütleri  Yönergesi,  başvuru  kontrol  listesi  ve  puanlama  formuna (https://www.nevsehir.edu.tr/tr/179) adresinden ulaşılabilir), özgeçmiş, 2 (iki) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, resmi kurumlarca onaylanmış ya da e-Devlet üzerinden alınan karekodlu; lisans, yüksek lisans, doktora/ uzmanlık /sanatta yeterlik belgesi, adli sicil belgesi, yabancı dil sonuç belgesi, yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın 1 (bir) nüshasının basılı olarak, jüri üyelerine gönderilmek üzere 3 (üç) nüshasının da elektronik ortamda (CD/flash bellek), ilgili Fakülte Dekanlığına /Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla ilanda belirtilen süreler içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Postadaki  gecikmelerden  Üniversitemiz  sorumlu  olmayıp,  eksik  belgeli  ya  da  başvuru  süresi  içinde  yapılmayan  başvurular  değerlendirmeye alınmayacaktır.
2547 sayılı Kanun’un Ek 38. maddesi uyarınca belirlenen yüzde yirmi (%20) kota kapsamında başvuru yapılabilecek doktor öğretim üyesi kadrosu bulunmamaktadır.
Herhangi  bir  kamu  kuruluşunda  çalışanların  (daha  önce  çalışıp  ayrılsalar  dahi),  çalıştığı  kurumdan  veya  e-Devlet  üzerinden  alacakları  "hizmet belgesini" dilekçelerine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.
Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığı tespit edilmesi halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
Yabancı  ülkelerden  alınan  diploma  ve  doktora  belgelerinin  Yükseköğretim  Kurulu  ve/veya  Üniversitelerarası  Kurul  tarafından  onaylı  olması gerekmektedir.
İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşamasını iptal edebilir.

İhtiyaç    duyulması    halinde    ise;    adayları    ilgilendiren    başvuru    ve    atama    süreci    ile    ilgili    tüm    bilgilendirmeler    Üniversitemiz    web (https://www.nevsehir.edu.tr/) sayfasından yapılacak olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Doçent kadrosuna; Profesörler, Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna; Profesör ve Doçentler müracaat edemezler.

İlanen duyurulur.

 

İLAN NO

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM/ANASANAT
DALI/PROGRAM

KADRO UNVANI

DER.

ADET

AÇIKLAMA

2021.01.07

Eğitim Fakültesi

Temel Eğitim

Sınıf Eğitimi

Profesör

1

1

Değerler eğitimi ve Ahlak eğitimi alanında çalışmaları olmak.

2021.01.08

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik

Uygulamalı Matematik

Profesör

1

1

Doçentlik unvanını Matematik bilim alanında almış olmak.
Fark denklemleri üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.09

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Eskiçağ Tarihi

Profesör

1

1

Doçentlik unvanını Eskiçağ Tarihi bilim alanında almış olmak. Asurlular üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.10

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Yakınçağ Tarihi

Profesör

1

1

Doçentlik unvanını Yakınçağ Tarihi bilim alanında almış
olmak. Meşrutiyet ve demokrasi konularında çalışmaları olmak.

2021.01.11

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

İslam Hukuku

Profesör

1

1

Doçentlik unvanını İslam Hukuku bilim alanında almış olmak. İslam Aile Hukuku ve İslam İdare Hukuku üzerine
çalışmaları olmak.

2021.01.12

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Profesör

1

1

Doçentlik unvanını Turizm bilim alanında almış olmak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında çalışmalar yapmış olmak.

2021.01.13

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Makro İktisat bilim alanından almış olmak. Ekolojik iktisat, döngüsel iktisat ve küreselleşme alanında çalışmaları olmak.

2021.01.14

İktisadi ve İdari Bilimler
Fakültesi

Kamu Yönetimi

Yönetim Bilimleri

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Kamu Yönetimi bilim alanında almış
olmak.

2021.01.15

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Gıda Bilimleri ve Mühendisliği bilim
alanında almış olmak. Et teknolojisi üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.16

Eğitim Fakültesi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bilim alanında almış olmak. Yapay sinir ağları üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.17

Eğitim Fakültesi

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi

Fen Bilgisi Eğitimi

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Kimya Eğitimi bilim alanında almış olmak. Fen öğretim materyalleri, STEM eğitimi, bilimin
doğası ve felsefesi üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.18

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik

Uygulamalı Matematik

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Matematik bilim alanında almış olmak.
Diferansiyel denklemler üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.19

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Eskiçağ Tarihi

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Eskiçağ Tarihi bilim alanında almış
olmak. Eski Mezopotamya üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.20

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi bilim alanında almış olmak. Cumhuriyet dönemi siyasi partiler, düşünce hareketleri ve din-devlet ilişkileri üzerine
çalışmaları olmak.

2021.01.21

Meslek Yüksekokulu

Pazarlama ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Pazarlama bilim alanında almış olmak. Tüketici davranışları ve mağaza atmosferi üzerine
çalışmaları olmak.

2021.01.22

Acıgöl Teknik Bilimler
Meslek Yüksekokulu

Kimya ve Kimyasal
İşleme Teknolojileri

Laboratuvar Teknolojisi

Doçent

1

1

Elektrolit malzeme sentezi ve karakterizasyonu üzerine
çalışmaları olmak.

2021.01.23

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak
Sanatları

Gastronomi ve Mutfak
Sanatları

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Turizm bilim alanında almış olmak.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında çalışmaları olmak.

2021.01.24

Güzel Sanatlar Fakültesi

Sahne Sanatları

Müzik

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını Müzik eğitimi alanında almış olmak. Flüt
eğitimi üzerine çalışmaları olmak.

2021.01.25

Spor Bilimleri Fakültesi

Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Eğitimi

Doktor Öğretim Üyesi

1

1

Doktorasını Antrenman ve Hareket Anabilim Dalında yapmış
olmak.