Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) arasında TÜBA Türkoloji Araştırmaları Destek Programı’na dair protokol imzalandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkoloji Araştırmaları Destek Programı’na dair protokole birlikte imza attılar.

Amacı; TÜBA tarafından yürütülen Türkoloji Araştırmaları Destek Programı kapsamında yurtdışında çalışan, TC vatandaşı olmayan Türkologlara burs verilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek olan protokol kapsamında;  Burs programı ile TC vatandaşı olmayan Türkologlar, Türkiye'deki tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde her yıl Akademi Konseyince belirlenen konu ve alanlarda ilgili öğretim üyeleri ile ülkemizde birlikte ortak çalışma yapma imkânı bulacaklar.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Türkiye’nin seçkin kurumu TÜBA ile kurumsal işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin protokol kapsamında TÜBA tarafından belirlenen bursiyerler için isimleri bildirilen danışmanlardan çalışma konusuna göre her bursiyer için bir öğretim üyesi görevlendireceğini söyledi. 

Aktekin, seçilen bursiyerlere Türkiye'de araştırmalarını sürdürdükleri 3 ay boyunca konaklama imkâni sağlanacağını, tüm akademik süreçlerde yürütülen araştırmanın akademik başarısı ve bilimsel sorumluluğunun Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde olacağını belirtti.

Türkiye Bilimler Akademisi ile yapılan protokolün üniversitenin uluslararasılaşmasına katkı sağlayacağını da vurgulayan Aktekin, “Üniversitemize, Ülkemize ve tüm Bilim Camiasına hayırlı olsun” dedi.