Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2021 yılını değerlendirerek 2022 için temennilerini belirttiği bir mesaj paylaştı.

Rektör Aktekin mesajında,  “Yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan Kovid-19 Pandemisi nedeniyle geride bıraktığımız 2021 yılı birçok yönden sıkıntılı geçmiş olsa bile; Üniversite olarak bu süreci de etkin ve verimli şekilde değerlendirme gayretiyle birçok yeniliği hayata geçirmiş bulunuyoruz.

2021 yılında üniversitemize yeni okul ve birimler kazandırmanın yanı sıra birçok bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler ile araştırma ve geliştirme çalışmalarına imza atarak üniversitemizin kurumsal kalitesini ve marka değerini daha da yükseltmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz. 

2022 yılının da; çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdürebileceğimiz bir yıl olması temennisi ile;  Pandemi felaketinin bertaraf olacağı, üniversitemiz, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlara, sağlık, mutluluk ve başarılara vesile olmasını dilerim” dedi. 

2021 Yılından Bazı Haber Başlıkları…

2021 yılında çok sayıda bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler ile araştırma ve geliştirme çalışmalarına imza atılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden bazı haber başlıkları;

-Yunus Emre’nin vuslatının 700. yılı dolasıyla Yeşil Doğa Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde “Yunus Emre ile Gelin Tanış Olalım” konulu program düzenlendi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği Müsabakaları’nda şampiyon olan ve 1. Lig’e yükselen NEVÜ Kadın Basketbol Takımı’nı tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Büyük Erkekler A Kategorisi Tenis Müsabakaları’nda grup birincisi olan NEVÜ öğrencilerini tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SMYO) Çağrı Hizmetleri Merkezi Programı öğrencilerine yönelik, Nevşehir 112 Çağrı Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

-Çeşitli etkinliklere katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler önceki Bakan Yardımcılarından, Rekabet Kurumu Kurul Üyesi ve Göç, Sanat ve Spor Derneği (Migarts) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret ederek, öğretmenler günü etkinliğine katıldı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Üniversiteler Arası Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği Müsabakalarında şampiyon olan ve 1. Lig’e yükselen NEVÜ Kadın Basketbol Takımı’nı tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Genç Akademisyenler Birliği tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen ‘Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi’ne katıldı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Antalya’da düzenlenen ‘GASTRO Antalya 2021 Uluslararası Gastronomi Festivali’nden 6 altın madalya, 4 gümüş madalya, 3 bronz madalya ve 1 kupa ile dönen üniversite öğrencilerini tebrik ederek teşekkür belgesi verdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Lojistik ve Gelişim Kulübü üyeleri, NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Tekiner Kaya öncülüğünde, Türkiye'nin ilk Uluslararası Lojistik Üssü olan Ankara Lojistik Üssü’ne teknik gezisi gerçekleştirdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (AGS-MYO) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon programı öğrencileri Antik Dönem Sanatı dersi kapsamında teknik geziye katıldılar.

-“TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı” kapsamında teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimcileri için gerçekleştirilmesi öngörülen, Akıllı Ulaşım, Akıllı Üretim Sistemleri, Enerji ve Temiz Teknolojiler, İletişim ve Sayısal DönüşümSağlık ve İyi Yaşam, Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme tematik alanlarına odaklı “Think BİGG” isimli projenin Nevşehir ilinde daha etkin gerçekleştirilebilmesi için Kapadokya Teknopark ile Fark Labs arasında iş birliği protokolü imzalandı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile “University Teaching and Learning Enhancement” (UNITELE) projesine dâhil olan üniversitelerin ortaklaşa düzenlediği ve NEVÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen  “UNITELE Proje Toplantısı” devam ediyor.

-Nevşehir’in somut olmayan kültürel mirasının tespit edilmesi ve öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Kuşaklar Arası Kültür Köprüsünde Buluşuyoruz” isimli projenin ilki olan “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve ASELSAN, Megger, ABB, Siemens, Arçelik, Hitachi ABB Power Grid, Lean Power Solutions ve RTDS Canada firmaları ve araştırmacılarının destek verdiği “3. Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve Haberleşme Konferansı (IEEE GPECOM2021)” başladı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Asım Can, NEVÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğinde gerçekleştirdiği proje ile ‘Nevşehir Pomzasının seramik sektöründe de kullanılmasının önünü açan’ bir AR-GE çalışmasına imza attı.

-Yükseköğretim Kurumu  (YÖK) tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü bünyesinde, “Klinik Psikolojisi Anabilim Dalı” açılması uygun görüldü.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) ve Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) iş birliği ile üniversitenin akademik personeline yönelik “Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Seminerleri”  26-27 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlendi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) kampüs alanında kurulu bulunan ve ‘4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’ kapsamında başta Nevşehir olmak üzere bölge illerine teknoloji tabanlı girişimcilik konusunda hizmet veren NEVÜ Kapadokya Teknopark, Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) üyesi oldu.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından "Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim Olanakları" konulu çevrimiçi toplantı düzenlendi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Gürkan Gökçek’in de aralarında bulunduğu öğretim üyelerinin Türkiye’de kendi alanında bir ilki başararak “Yeni Asurca” dilinde yazılmış tabletler üzerinde yaptıkları araştırmaları, Türk Tarih Kurumu tarafından “Kahramanmaraş’ta Bulunmuş Yeni Asurca Tabletler” isimli kitap olarak yayımlandı. 

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılışı, Milli Eğitim- Kültür ve Turizm önceki Bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı’nın teşrifleri ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim –öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’ne Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  (YÖK)’ün onayı ile öğrenci alacaklarının müjdesini verdi.

-UNESCO tarafından ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2021 yılının ‘Hacı Bektaş Veli Anma Yılı’  ilan edilmesi münasebetiyle ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yılı’ anma etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Türk Tarih Kurumu işbirliğinde ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli Sempozyumu ve Anma Etkinliği’ düzenlendi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Sağlıklı Yaşam Kulübü öğrencileri Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde yer alan sigarasız alanların yazılarını yeniledi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Dorak Turizm ve Gayrimenkul Yatırım Holding A.Ş. arasında, üniversite personel ve öğrencilerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

-Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) tarafından Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 10-11 Aralık 2021 tarihlerinde, turizm alanında kaliteli eğitimin arttırılması ve yeni dönemde yükseköğretimde turizm eğitiminin yol haritasının belirlenmesi amacıyla TURDEK Yürütme Kurulu Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın başkanlığında “TURDEK-Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından düzenlenen Eğitici Farkındalık Eğitimlerinde bu hafta Prof. Dr. İnayet Aydın’ın eğitici olarak katıldığı “Akademide Etik” konulu webinar gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Milli Eğitim Bakanlığı başkanlığındaki 20. Milli Eğitim Şurası’na katıldı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) tarafından, Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik ruh sağlığı ve halk sağlığı hemşireliği kapsamında ev ziyaretlerinin öneminin anlatıldığı konferans düzenlendi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na katıldı.

-Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) Müdürlüğünün daveti üzerine " TÜBİTAK Programlarına Yönelik Proje Hazırlama ve Yönetim Stratejileri " konulu video seminer verdi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Araştırmaları Enstitüsü tarafından çıkarılan “Journal of Tourism Research Institue” (JTRI) dergisinin 2. sayısı yayınlandı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim elemanları, Çekya’nın Prag Şehrinde gerçekleştirilen “At Destekli Aktivite ve Terapiler Başlıklı Erasmus + Proje Toplantısı”na katıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Çekya At Destekli Terapi Birliği ve Bulgaristan Atlı Terapi Birliği’nin paydaş oldukları “Innovations in Hippotherapy – Extending Lector Competencies” adlı Erasmus+ projesinin son ayağı 18-21 Ocak 2021 tarihlerinde Çekya’nın Prag Şehrinde gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, "Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

-Ulus Opera Binası Atatürk Toplantı Salonunda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan başkanlığında düzenlenen toplantıya; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ve bakanlık yetkilileri katıldı.

-Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından "Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü" başlığı adı altındNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark BC TECH firması,  Trabzon Silah Sanayi A.Ş (TİSAŞ) firması ile “silah namlu ve mekanizmalarının kaplanması” üzerine video konferans yöntemiyle iş birliği görüşmeleri yaptı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde ‘İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi Operasyonları Programı’ açıldı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye’nin milli ve yerli savunma sanayi teknolojisinde son yıllarda yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda elde ettiği başarılarda önemli bir role sahip olan insansın hava aracı İHA Teknolojisi ve Operasyon Programının üniversite bünyesine kazandırılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük “Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Faaliyetleri” kapsamında her iki kurum arasında akademik iş birliğinin geliştirilmesine ve iş birliği yapılmasına dair usul ve esasları kapsayan protokole birlikte imza attı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Maarif Vakfı tarafından çevrim içi düzenlenen “Üniversiteler ile İş Birliği 2. İstişare Toplantısı”na katıldı.

-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın akademik camiaya ‘Filistin’e destek’ çağrısı üzerine 189 üniversite rektörü, Ankara OSTİM Teknik Üniversitesi tarafından çevrim içi düzenlenen toplantıda bir araya geldi. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in de çevrim içi olarak katıldığı toplantıda, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça, İspanyolca, İbranice, Urduca, Bengalce olmak üzere 9 dilde hazırlanan ortak bildiri yayınlandı. Bildiride İsrail'in, Gazze şeridinde yerleşik sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik uygulamalarına, yaşam hakkını ortadan kaldıran şiddet, baskı ve saldırılarına bir yenisini daha eklediği, bebek, çocuk, kadın ve yaşlılar dahil çok sayıda masum sivili öldürdüğü, yaraladığı ve evsiz bıraktığı vurgulandı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından vefatının 750. yıl dönümünde "Hünkâr Hacı Bektaş Veli”yi anma programları kapsamında Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin manevi mirası ve öğretilerini ele alan ve 2021 yılı içerisinde 4 defa düzenlenecek olan paneller serisinin ikincisi gerçekleştirildi.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Mayıs 2021 tarihi itibarıyla TOEIC® sınavını yürütmek üzere ETS (Educational Testing Services) tarafından sınav merkezi olarak (TOEIC® Authorized Test Center)  ve Oxford Test of English (OTE) sınavını yürütmek üzere de OUP (Oxford University Press) tarafından sınav merkezi olarak (Oxford Test of English Approved Test Center) onayı aldı.

-KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Dönem Başkanlığını yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde kurulan Jeotermal Kaynakları Daimi Çalışma Grubu tarafından “Jeotermal Kaynakların Sağlık ve Kaplıca Turizminde Kullanımı” konulu webinar düzenlendi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen webinara, Türkiye Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Köksal Köse ve TÜRKAP Genel Sekreteri Dr. Ilgaz Nacakoğlu,  konuşmacı olarak katıldı.

-Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Üniversite ve Belediye ortaklığında düzenlenecek olan  “Hünkâr Hacı Bektaş Veli 750. Anma Yılı Resim Yarışması İşbirliği Protokolü”ne imza attı.

-NEVÜ 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreninde ‘Açılış dersi’ni Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm önceki Bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı verdi.

-UNESCO tarafından ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2021 yılının ‘Hacı Bektaş Veli Anma Yılı’  ilan edilmesi münasebetiyle ‘Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yılı’ anma etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Türk Tarih Kurumu işbirliğinde ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli Sempozyumu ve Anma Etkinliği’ düzenlendi.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği kapanış programı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de yapıldı.