Öğrenci, öğretim üyesi ve personel sayısı her geçen yıl artan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, fiziki yapılaşmayla da geleceğini şekillendiriyor.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi merkez Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler başta olmak üzere personelin ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yapımına başlanan ‘Öğrenci Yaşam Merkezi’ inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.
Öğrencilerin, akademisyenlerin ve tüm çalışanların kampüs içerisinde en iyi şekilde vakit geçirebilmeleri için projelendirilen ve 8530 m2 alan üzerinde yapımı devam eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde; fitness salonu, 3 adet kafeterya, internet kafe, bilardo salonu, birer adet kargo, otobüs firmalarının ofisleri, GSM bürosu, birer adet kuaför, eczane, fotoğrafçı, terzi, 4 adet butik, birer adet AÖF ve ÖSYM merkezi, 2 adet banka, 1 adet kırtasiye ve öğrenci kulüpleri için bürolar yer alacak.
Yerleşkedeki tüm projelerde olduğu gibi ‘Öğrenci Yaşam Merkezi’ çevresinde de ağaçlandırma ve yeşil alanların genişletilmesine büyük önem veriliyor. İnşaatın tamamlanması ve yaşam alanının faaliyete geçmesinin ardından öğrenciler kampüs içinde çoğu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.