Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü iş birliğinde ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
 
Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen seminere Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
Seminerde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, yapılan iki yeni anlaşmalarla Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin de Erasmus kapsamında Avrupa’da eğitim görebileceklerini dile getirdi. Rektörümüz, “Söz verdiğimiz gibi müzik bölümü öğrencilerinin de Erasmus programından faydalanabilmeleri için Avrupa’da çeşitli üniversitelerle anlaşmalar yaptık. Artık Fakültemizin müzik bölümü öğrencileri de bu fırsattan yararlanabilecek. Sadece Avrupa Birliği ülkeleri değil, Mevlana programı ile Çin, Kore, Japonya ve Malezya gibi diğer ülkelerdeki üniversitelerde de programlara katılabilecek. Tüm öğrencilerimizin Erasmus, Farabi ve Mevlana programlarından azami derecede faydalanmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Serkan Başar ise ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ kapsamında Avrupa Birliği projeleri, Avrupa Birliği Gençlik Projeleri, Work&Travel, Au-pair ve Gençtur hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Başar, bu projelere kimlerin ne şekilde başvuracakları, başvurularını nerelere ve nasıl yapılabileceklerine dair bilgi verdi.
 
Seminer sonunda Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın gerçekleştirdiği çekiliş ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Avrupa’ya gönderilecek iki öğrenci belirlendi.
 
Rektör Kılıç’ın çekiliş ile belirlediği öğrenciler Güzel Sanatlar Fakültesi ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü eşgüdümünde yürütülen “Songs in Europe” projesi kapsamında İspanya’ya gitmeye hak kazanmış oldu.