Nevşehir H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 okulun birlikte gerçekleştirdiği “Ben De Varım Hayatın İçinde” eTwining projesinde yer aldı.

Proje Mart ayında başlamıştır. Proje etkinliklerinden online olarak gerçekleştirilen “Dezavantajlı Bireylerin Topluma kazandırılması” konulu etkinliğe Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Sayın Cemal ÖZDEMİR de katıldı ve  mesleki eğitim ve istihdama ilişkin soruları cevapladı.

Ayrıca toplantıya proje ortaklarının okul müdürleri öğretmen, öğrenci ve veliler  katılmıştır. Toplantı youtube dan canlı olarak izlenmiştir.

Projenin amacı: öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatlarını idame ettirebilme becerisini kazandırmak. Projede öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirebilme, alış veriş becerisini geliştirme, üretimle beraber özgünçalışmalar yapabilme, kendini ifade edebilme, özgüven ve sosyalleşme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Mart ayında başlayan proje uygulaması Haziran ayı sonunda tamamlanacaktır.
Proje  H. Rasim Üzer Özel Eğitim Meslek Okulu (Merkez-Nevşehir) Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ( Altınrodu-ORDU), Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu (Ereğli-KONYA), Abdullah BİLGİNGÜLLÜĞLU Özel Eğitim Meslek Okulu(Silivri-İSTANBUL), Ataşehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi (Ataşehir-İSTANBUL) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi (Etimegut-ANKARA),okulları tarafından birlikte yürütülmektedir.
Özel eğitim camiası Özel eğitim okullarında yapılacak çalışmalara destek vereceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü  Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire BaşkanıCemal ÖZDEMİR’e teşekkür ettiler.