Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda komisyon üyelerine komisyonun görevleri ve yapılacak faaliyetler ile ilgili bilgi verildi ve aşağıdaki ana gündem maddeleri görüşüldü.

- Açılış
- Eğitim Öğretimde Erişimin Bileşenleri
- Eğitim Öğretimde Kalitenin Arttırılması
- Projeler
- Dilek ve Temenniler
- Kapanış

Toplantının soru cevap kısmında, katılımcılar çeşitli sorularını ve dileklerini belirttiler. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcısı öğrencimiz Ahmet DEMİR, öğrencilerimizin spora yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapılmasını ve Türkiye Öğrenci Meclisi olarak Nevşehir’de başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerin kullanımı ile mücadele konusunda ilimizde bir çalıştay yapmak için Milli Eğitim Müdürlüğünden destek beklediklerini belirtti. İl Müdürümüz Sayın Murat DEMİR; ilimizin iklim yapısının soğuk olması nedeniyle spor salonlarının ilimizin önemli bir ihtiyacı olduğunu, 2 adet spor salonunun 2018-2019 yılında hizmete gireceğini ve yeni spor salonlarının ilimize kazandırılması için çalışmaların yapılacağını, bu konuda gerekli desteğin verileceğini belirtti. 
Daha sonra söz alan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yusuf Çağlayan aile eğitimleri ile ilgili çalışmalar yapılacaklarını belirtti. Ayrıca diğer katılımcılarla soru cevap şeklinde devam eden toplantı, İl Müdürümüz Sayın Murat DEMİR’ in katılımcılara teşekkür etmesiyle ve yeni eğitim öğretim yılının ilimize hayırlı olması temennileriyle son buldu.