Nevşehir Müftüsü Altunkaya, “Yapmış olduğumuz görev bakımından din görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor.”

MÜFTÜ ALTUNKAYA, HACIBEKTAŞ’TA DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ...

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hacıbektaş’a giden Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Hacıbektaş Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda din görevlileriyle buluştu.

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın konuk olarak katıldığı programa, İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt, Hacıbektaş İlçe Müftüsü Mustafa Bahacan ile İmam-Hatipler, Müezzin-Kayımlar ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin yanı sıra muhtarlar ve hayırseverler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Bahacan, başta İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya olmak üzere tüm personel ile muhtarlara ve hayırseverlere teşekkür etti.

“Yapmış olduğumuz görev bakımından din görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor.”

Tüm personelin Mevlid-i Nebi Haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Müftü Altunkaya, “Bu topluma, bu millete yüklenmiş çok büyük görevler var. Din görevlileri olarak da bizlere büyük iş düşüyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım, çevremizdeki insanlara ahlakımızla, yaşantımızda, oturuşumuzla, kalkışımızla giyim tarzımızla örnek olmalıyız. Bulunduğumuz çevrede elinden tutmadığımız, gönlüne girmeye çalışmadığımız, selam vermediğimiz hiç kimse kalmayana kadar gayret etmeliyiz. Herkese ulaşalım, önce ahlakımızla sonra onu teyit eden sözlerimizle Allah’ın mesajını insanlara ulaştıralım. Bir kişi bizim vesilemizle Allah ile tanışırsa o bize yeter. Değerli arkadaşlar Cenabı Allah’tan hepinize hayırlı vazifeler diliyorum” dedi.

İlçe müftülük personeli ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Altunkaya, Hacıbektaş’ta yapılan hizmetler hakkında personelden bilgiler alarak, personelin il müftülüğünden beklentilerini, dilek ve temennilerini dinledi.

Program sonunda din görevlilerine, muhtarlara ve hayırseverlere, Vakıf hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinde göstermiş oldukları özverili çalışmalarından ve katkılarından dolayı Türkiye Diyanet Vakfı Hacıbektaş Şubesi tarafından düzenlenen teşekkür belgelerini İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya takdim etti.