Nevşehir'in tek hafızlık programı uygulayan okulu olan Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler arasından 7 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak olan yetenek sınavında başarılı olan öğrenciler okula alınacak. Başvurular 30 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacaktır.  

Başvuru şartları; 01.01.2005 ve daha sonrası doğumlu olmak, 2020-2021 tarihleri arasında ortaokul veya İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıfı bitirmiş olmak, Halen Anadolu imam hatip liselerinde kayıtlı olup Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 59. maddesine göre "öğrenim hakkını kullanmama" hakkını kullanan öğrencilerden sadece 9. sınıfta öğrenim görecek olup sınıf tekrarına kalmamış olmak, 2021-2022 eğitim öğretim yılında açık öğretim lisesi 9. sınıfında öğrenci olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmiş Hafızlık Belgesine sahip olmak.  

Başvuru işlemleri Aday Öğrenciler; Yetenek Sınavına başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Ancak internetten  başvuru yapamayan veliler için formu doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecek. Bu işlemler yapılırken Covid-19 salgını dikkate alınarak EK-9'da belirtilen önlemler okul yönetimince alınacak. Yetenek sınavı başvurusunda, Hafızlık Projesi/Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri listesinden sadece bir okul seçilebilecek. Birden fazla okul  seçen adayların başvurusu geçersiz sayılacak. Öğrenciler öğrenim görmek istediği listede belirtilen hafızlık proje/program  okullarından 1 okul müdürlüğüne bireysel olarak, 14 Haziran- 30 Haziran 2021 tarihleri arasında; 8. sınıfı bitirdiğine dair öğrenim belgesi, hafızlık belgesi ve verilen başvuru formunu ulaştıracak. İnternet ortamında başvuru yapanlar ise  başvuru yaptıkları okulların yetenek sınavı tarihinde belirtilen belgeleri teslim edebilecekler. Başvuru yapan öğrenciler, başvuru yaptıkları okul tarafından onaylanan  fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi ile yetenek sınavına girecekler. Adaylar, Yetenek Sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecek. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisine ait.