TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım olmak üzere 10 alanda "Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" düzenlenmektedir.

   2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı'nda TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na ilimizden toplam 33 proje başvurusu yapılmış olup 12 proje Kayseri Bölge Sergisi'ne davet edilmiştir. Bölgesel proje değerlendirmelerinin 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak yapılması planlanmaktadır. Proje sahibi öğrencilerin ve jürilerin çevrim içi ortamda bir araya gelmesi ve değerlendirmelerin yapılmasıyla ilgili detaylı bilgi öğrencilere ve danışmanlarına e-posta ile bildirilecektir.

   Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR "TÜBİTAK projelerinin esas amacı; gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek, gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Bu sebeple TÜBİTAK projeleri yarışmalarına katılım sağlamaya özellikle önem veriyoruz. Genç beyinleri düşündürüp üretmeye teşvik eden TÜBİTAK Projelerine başvuru yapan ve bölge sergisine davet edilen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

   Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TÜBİTAK Projeleri başvurusunda bulunan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder ve çalışmalarının devamını dileriz. Final yarışmasına kalan projenin danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, yapılacak olan yarışmada başarılar dileriz.