Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından,Üniversite öğrencilerinin sınav haftası sebebiyle Nevşehir Üniversitesi kampüsü içerisinde Mobil Aşevi aracıyla sıcak çorba, çay, kahve ikramı yapılıyor.

Nevşehir Üniversitesinin Final sınav dönemi geçtiğimiz günlerde başladı ve 14 gün devam edecek,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde geç saatlere kadar ders çalışan öğrencileri Nevşehir Kızılay şubesi yalnız bırakmayarak Final sınav haftası boyunca her hafta sonu saat 20.00-22.00 saatleri arasında şube mobil aşevi aracıyla 1000 kişilik çorba,çay,kahve ikramında bulunuyor.

Dağıtımlara üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi söz konusu,Nevşehir Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümü 2.sınıf  okuyan Büşra Köse çorbasını içerken muhabirlerimize ‘ sınav haftasından geçiyoruz,ders çalışırken Nevşehir’in soğuk havasında kütüphaneden çok dışarı çıkamıyoruz,gecenin bu saatinde gelip içimizi ısıtan,bizi yalnız bırakmayan Kızılay gönüllülerine ve şubesine çok teşekkür ederim,iyi ki varlar’ açıklamalarında bulundu.

Etkinlik kapsamında çorba dağıtımına katılan ve faaliyetle alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek:

Nevşehir Kızılay olarak öğrencilere olabildiğince destek olmaya çalıştıklarını belirterek, özellikle sınav haftalarında öğrenci kardeşlerimiz derslerine odaklanıyorlar,biz de onlar dersten başka bir şey düşünmesin,hem de Nevşehir’in soğuğunda üşümesinler dedik şube hizmet araçlarımızı öğrencilerimizin emrine sunduk,şu an mobil aşevi aracımızda öğrenci kardeşlerimiz için her hafta sonu günlük 1000 kişilik çorba veya 1000 kişilik çay,kahve dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

"Üniversite öğrencilerimiz Kızılay’a karşı oldukça duyarlılar"
 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 1679  Kızılay gönüllüsü olduğunu ve düzenledikleri organizasyonlarla öğrencilerle daha fazla bir araya gelmeyi amaçladıklarını belirten Civelek, “Final döneminde öğrencilerimize sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Bu organizasyonu hayırsever bağışçılarımız ve  gönüllülerimiz organize etti. Bu organizasyonlarımız yıl boyunca hafta sonlarında devam edecek. Üniversiteli gençlerimize Kızılay’a ilgi ve katkılarından teşekkür ediyoruz. Özellikle gönüllülerimize. Şu an üniversitemizde 1679 gönüllümüz bulunuyor. Bu tarz organizasyonlarla da diğer arkadaşlarımıza da ulaştık. Gençlerimizin de katılması ile Kızılay ailesi daha da büyüyor. Bu tarz faaliyetlerimiz artarak devam edecek” dedi.
Final haftasında olduklarını dile getiren üniversite öğrencileri de çoğu zaman gece ders çalışıp, sabahları erken uyandıklarından dolayı okula kahvaltı yapmadan gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. Öğrenciler, Nevşehir’de soğuk geçen günlerde kendilerine sıcak çorba ikramında bulunan Türk Kızılayı gönüllülerine teşekkür ettiler.

Çorbada benim de tuzum olsun diyorsanız siz de Türk Kızılay Nevşehir Şubesinin gerçekleştirdiği bu çalışmaya 0552 168 18 04 numaralı hattı arayarak destek verebilirsiniz.