Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklenildiğinden, havanın soğuması buzlanma ve don tehlikesi sonucu ulaşımda oluşacak olumsuzluklar nedeni ile İlimiz genelinde, eğitim ve öğretime 30.12.2016 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.

Yarın sabah Nevşehir'de yoğun kar yağışı bekleniyor...

Nevşehir Valiliği’nden FİB Haber Merkezimize yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere tüm ilçelerinde 30 Aralık Cuma Günü bir gün süreyle Okullar tatil edildi...
Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaklardır.

Nevşehir'in merkez ve Acıgöl, Avanos,  Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde Eğitime ara verildi.

İşte Nevşehir Valiliğinden www.fibhaber.com a yapılan resmi açıklama;

İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince;
-Bu gece saatleri itibariyle 31.12.2016 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklenildiğinden, havanın soğuması buzlanma ve don tehlikesi sonucu ulaşımda oluşacak olumsuzluklar nedeni ile İlimiz genelinde, eğitim ve öğretime 30.12.2016 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.
-Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaklardır.
-Hava muhalefeti nedeniyle oluşacak rüzgar ve fırtına nedeniyle baca gazı ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.