AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği ‘Genç Kürsü’ programına katılarak, gençlere anayasa değişikliği ve halk oylamasını anlattı.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Katılımı ile KYK'da Genç Kürsü Programı Düzenlendi...!

MKYK üyeleri Burak Yıldız , Alperen Bozdağ ve AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar'ın katılımıyla düzenlenen genç kürsü programımının konuğu olan Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ gençlere önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Genç Kürsü’ programına katılan Milletvekili Mustafa Açıkgöz, gençlerle ‘Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konusunda fikir alışveriş de bulundu.

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güveniyoruz” diyen Açıkgöz, anayasa değişikliğinde seçilme yaşının 25’ten 18’e indirildiğini hatırlattı. Gençlere önem veren, gençlere değer veren bir parti olduklarını söyleyen Açıkgöz, AK Parti hükümetlerinin gençlerle ilgili birçok düzenleme yaptığını belirtti.

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, “İl Gençlik Kollarımızın başkanlığında siz değerli genç kardeşlerimizle bir arada olmak bizleri mutlu etti. Anayasa değişikli maddeleri arasında siz gençlerimizi de yakından ilgilendiriyor. Değişikliğin 3’üncü maddesinde seçilme yaşı 18’e indiriliyor. Biz çünkü gençlerimize güveniyoruz. 18 yaşına gelen gençlerimiz evlenebiliyorlar, ticaret veya esnaflıkla uğraşıyorlar, hatta ve hatta 18 yaşını geçtikleri için oy kullanıyorlar. Neden 18 yaşını geçen gencimizin seçilme hakkı olmasın. Seçebiliyor bir başkasını kendisi de seçilebilsin. Bu anayasa değişikliği paketi gençlerimizi yakından ilgilendiriyor” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz, konuşmasının ardından gençlerin anayasa değişikliği konusundaki sorularını yanıtladı.