Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında; "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde Nevşehir ‘imizin gelecek vizyonlarından üniversitemizdeyiz. Üniversitelerimize yapılan yatırımlar, geleceğe yapılan yatırımlardır. ‘Gençler, Geleceğimizsiniz.’ derken, Güçlü Türkiye’de bahsediyoruz.AK Parti hükümetleri olarak bilim ve teknoloji projelerini, bilim insanlarımızı destekliyoruz. 2007 yılında kurduğumuz Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizi marka üniversitelerimiz den biri olma yolunda her geçen gün gelişen ve büyüyen bir üniversitemizdir.Bu ivmede akademisyenlerimizi kutluyorum .Gönül mimarlarımızdan Hacı Bektaş Veli’nin ismini taşıyan üniversitemiz de bilimin ve geleceğimizin mimarı olacaktır.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan Beyefendilerin selamlarını ve muhabbetlerini siz değerli akademisyenlerimizle paylaşmak istiyorum. Akademik Yıl Açılış Töreninde bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal‘a da teşrifleri için teşekkür ediyorum. Marka şehir Nevşehir ‘imize değer katanNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi , akademik kadromuza, personellerimize, öğrencilerimize başarılar diliyorum."dedi.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz şöyle konuştu: “Üniversitemizin 10. Akademik Yılı Hayırlı olsun, mutlu olsun diliyorum. Üniversiteler, dünyanın hemen her ülkesinde toplumsal ilerlemenin lokomotifi olup, toplumların beyni, kalkınmanın itici bir gücüdür. Ülke olarak sadece teknolojiyi kullanmakla ve yenilemekle değil, teknolojiyi üretmek gayesindeyiz. Bu hususta üniversitenin bilim merkezleri olmalarının yanı sıra, bölgesel ilerlemenin ve kalkınmanın da anahtarının olduğunu da unutmayalım.”


Milletvekili Mustafa Açıkgöz, konuşmasında şunları ifade etti: “Üniversitemizin akademik yıl açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Nevşehir, Kapadokya başta olmak üzere tarihi doğası havası insanı ile gerçekten öğrenciler için bir cennet. Üniversitesiyle gelişen bir Nevşehir bizim temel hedeflerimiz arasındandır. Akademik yıl açılışının öğrencilere, hocalara ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açıkgöz, konuşmasında üniversitelerin önemine değinerek şöyle konuştu: “Üniversiteler o ilin ekonomisine katkıda bulunur. Ama benim için daha önemli olan Nevşehir'in Kültürel ve Sosyolojik yapısına olan katkısıdır. Bu bence diğerinden daha önemlidir. Sevgili öğrenciler, Türkiye’nin birçok ilinden geldiniz. Kendi kültürünüzü yaşatın, kültürünüzü diğer arkadaşlarınıza da aşılayın. Tabii bu arada Nevşehir kültüründen de istifade edin. Nevşehir gerçekten her yönüyle bir üniversite şehri olabilecek bir yerdir. Burada kültür vardır. Burada çok eski uygarlıklardan kalma zengin kültür, Selçuklu, Osmanlı hepsi vardır burada. Kalesiyle, Hanları, Hamamlar, Kervansaraylar, Camiler, Külliyeler, Köprüler ne kadar tarihi eser ararsanız Nevşehir'de bu mevcuttur. Yemesi içmesi ha keza o da güzeldir Nevşehir'in, buradan giderken de Nevşehir'e has yemeklerini öğrenir gidersiniz. O da sizin için bir avantaj olur. Sonuçta siz Nevşehir'den, Nevşehir sizden memnun olarak ayrılırsınız. Üniversite yılları sizin en güzel yıllarınızdır. Okul bitince ‘Keşke üniversite biraz daha uzasaydı, hayatımızın en rahat günleri üniversitede geçti.’ diyeceksiniz. Burası en mutlu olacağınız yıllarda, en güzel yaşlarınızda geçirdiğiniz yerler buradan çıktıktan sonra hayat telaşı başlıyor. Bu sebeple üniversite günlerinin tadını çıkarın.”dedi.