Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, müdürlüğümüzde çalışan kadın personelleri tek tek ziyaret edip onlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Böyle anlamlı ve güzel bir günde hatırlanmanın mutluluğunu yaşayan kadın personeller bu zarif ve düşünceli davranışından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR’e teşekkür ettiler.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir: “ Hayatımızın ayrılmaz parçası olan kadınlar anne, eş, kardeş, evlat olarak toplumumuzun temelini oluşturmaktadır. Onların fedakarlığı, sevgisi, emeği, merhameti, gayreti, sabrı ve çalışkanlığıher daim örnek teşkil etmektedir.Sosyal hayatın her alanında yer alan kadınlar çalışmaları ve başarılarıyla dünyayı güzelleştirerek daha yaşanabilir bir yer haline getirmiştir. Bugün bilim, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında attığı adımlarla adından söz ettiren kadınlarımız geleceğimizi de güvenle inşa etmektedir. Aynı zamanda inançlı, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde de en büyük paya sahip olan yine kadınlarımızdır.

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin ve yuvayı ayakta tutanın kadın olduğunu söyleyen bir kültürün mensubuyuz. Bu bilinçle kadınlarımızı başımızın tacı olarak görüyor ve onlara değer veriyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, bunları yapanların insanlıktan uzak olduğunu düşünüyoruz.Son zamanlarda kadınlarımıza yönelik yaşanan olumsuz olayları üzülerek takip ediyor ve bir daha yaşanmamasını diliyoruz.Kadına saygıdinimizin, gelenek göreneğimizin, tarihimizin temel dinamiğidir. Kadını hayattan dışlayan bir yaklaşım toplum için de büyük bir kayıptır.

Kadınlarımızın hak ettiği değeri görüp her zaman mutlu olduğu günlerde yaşamayı diliyor; başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere kadın öğretmenlerimizin, personelimizin, velilerimizin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.