Engelliler Haftası,10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. 

Engellilik kavramı, doğuştan sahip olabileceğimiz gibi yaşantımızın herhangi bir döneminde de karşılaşabileceğimiz bir durumdur. Engelli bir birey olmanın elbette türlü zorlukları bulunabilir ancak en büyük sorun, onların önündeki engelleri kaldırmamak, onlara engel olmaktır.

Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini her alanda kanıtlayan özel gereksinimli bireylerimizin, dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebilecekleri de net bir şekilde görülmektedir.

Özel gereksinimli öğrencilerimiz için sevgi, emek, fedakârlık, merhamet gibi yüce hasletlerin sembolü olan velilerimizin Anneler Günü’nü kutlayarak başladığımız Sevgi Haftası'na, Nevşehir Mado'da yemek etkinliği, okulumuza Palyaçoların gelerek gösteri yapıp pasta kesmesiyle etkinliklerimize devam edildi.

Okulumuzda bu özel haftayı dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşıyor ve "En büyük engel SEVGİSİZLİKTİR" diyoruz.