İlimiz Nevşehir'de bulunan Suriye uyruklu öğrencilerimizin bulunduğu okullara maddi ve manevi destek olabilmek, önümüzdeki entegrasyon sürecini en iyi şekilde geçirmek adına verdiğimiz mücadeleler karşılığını buldu. Bu müjdeyi sizlerle paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'ne verdiğimiz önem ile ilimiz olarak artık bizler de bu projede yer almaktayız.

PIKTES; Geçici Koruma altındaki çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir projedir.

Bu proje kapsamında; sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan Türk öğrenciler ve Suriye uyruklu öğrencilerimiz için okul ulaşımının ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması, Mesleki ve teknik eğitim alan Türk ve Suriye uyruklu öğrenciler için bursların sağlanması, Suriye uyruklu ailelerin eğitim hizmetlerinden haberdar edilmesi, Suriye uyruklu öğrencilerin dil yeterliliğini ve akademik performansını belirlemek için bir sınav sisteminin geliştirilmesi, proje ile ilgili araştırma faaliyetleri ve konferans etkinlikleri düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bu hedefler doğrultusunda Suriye uyruklu aileler ve çocukları ile yerel halkımızın sosyal uyumunda artış, öğrencilerimize sunulan eğitimin kalitesinde iyileşme beklenmektedir.