Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de “2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Genel Yetenek - Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri)” gerçekleştirildi.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığımız tarafından bugün Nevşehir İl Merkezinde yapılan 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı iki oturumda sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladık. Nevşehir il merkezinde 3400’ü  kadın aday ve 1750’si de erkek aday olmak üzere toplam 5150 aday sınava girdi.19 binada ve 278 salonda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 649 personel görev aldı” dedi.

Yapılan sınavın tüm adaylar için hayırlı olmasını da dileyen Rektör Aktekin, “ Yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler eşliğinde başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanan sınavda görev alan tüm akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” diye kaydetti.