Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi" protokolü çerçevesinde Nevşehir’de 4. sınıflara yönelik uygulamaya geçirilen proje antrenörler eşliğinde başladı.
 

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor tesisleri, okulların spor salonu ve spor alanlarında yapılan ve yapılacak eğitimlerde çocukların sporla buluşması ve gençlik döneminde kötü alışkanlıklara bulaşmadan sağlıklı bir hayat sürmesi ve geleceğin milli sporcularının yetiştirilmesi hedefleniyor. 
 

Bu protokolle okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, erken yaşlarda sporun çeşitli dallarıyla tanıştırılması, alana yönelik yeteneklerinin farkedilmesi ve geliştirilmesi, spor yoluyla sosyal uyumun sağlanması, özgüven ve disipline katkı sağlayarak öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin milli, manevi, ahlaki değerlerini benimseyen, koruyan fertler olmalarını, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır. 
 

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzman antrenörlerin görev yaptığı projede, Nevşehir genelinde atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling,  güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muaythai, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, wushu ve yüzme olmak üzere toplam 26 spor dalında eğitimler verilecek.
 

İlkokul 4.sınıflarda başlayan spor branş eğitimi ile birlikte sporun tabana yayılmasının hedeflendiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir; "İlkokulda başladığı spor branşını mezun olana kadar öğretmek istiyoruz. Ortaokulda, lisede spor branşında ki yeteneğinin tamamıyla ortaya çıkararak başarılı ve sağlıklı bir genç nesil oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu proje ile ülkemize spor alanında yeni yıldızlar kazandırarak ay yıldızlı bayrağımızı ulusal ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." dedi.