Vali İnci Sezer Becel ve İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat haftaya kütüphane açılışı ve okul ziyaretleriyle başladı. 

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesiyle Nevşehir’de Kütüphanesiz Okul Kalmadı" 

Vali İnci Sezer Becel, İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat ile birlikte Mehmet Gülen İlkokulunda “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında kurulan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. 

“Kütüphanelerimizde Kitaplarla Buluşan Çocuklarımızın Hayal Dünyaları Zenginleşecek” 

Kütüphane açılışının ardından modern tasarımda kurulan kütüphaneyi inceleyen Vali İnci Sezer Becel “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile okullarımızda kurulan kütüphanelerimizin açılışını her hafta yaptığımız okul ziyaretleride gerçekleştiriyoruz.  Kitaplarla kütüphanelerimizde buluşan çocuklarımızın hayal dünyası zenginleşecek, başarıları artarak devam edecek. Kütüphanelerimizin Nevşehir'e hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  

“Öğrencilerimizin Kitapla Olan Bağını Canlı Tutmak İçin Gayret Göstermeye Devam Edeceğiz” 

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat “Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumladıklarını hayatına katan bir nesil yetiştirmek bizler için çok önemli. Öğrencilerimizin daha çok okumaları, kitap okumayı günlük alışkanlıklarından biri haline getirmeleri için değerli öğretmenlerimizle birlikte çalışacağız. Öğrencilerin kitapla olan bağını canlı tutmak için gayret göstermeye devam edeceğiz. Kütüphane açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan Vali ve okullara kazandırılan kütüphanelerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kütüphane açılışının ardından Mehmet Gülen Ortaokulunu ziyaret eden Vali ve İl Müdürü öğrenci ve öğretmenlerle sınıflarda bir araya geldiler. İyi bir geleceğe sahip olmanın çok okumak ve çalışmakla mümkün olduğunu vurgulayan Vali öğrencilerle bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek onlarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. 

Okul ziyaretinde öğrencilerle yakından ilgilenen İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat başarılı çalışmalarından dolayı idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.