NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de okul müdürlerinin atamalarının ardından müdür yardımcılarının atamaları da kısa zaman içerisinde tamamlanacak. Bu arada yeni görevlendirmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm kadro uygulamasına göre ilimizdeki öğretmen açığını kapatmaya ya da en asgari düzeye indirmeye gayret edecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; ilimizde norm kadro uygulamasına göre en fazla öğretmen açığı Özel eğitim öğretimde yaşanıyor. Fiziksel engellerinin yanı sıra, görme, işitme ve zihinsel engelli çocukların eğitiminde öğretmen açığı ilk başta sıralanıyor.

İngilizce, Rehberlik dersleri, İlköğretim matematik ve din kültürü derslerinde de öğretmen açığı norm kadro uygulamasına göre öğretmen açığında dikkat çeken dersler arasında yer alıyor.

Öte yandan öğretmen açığından bahsedilen Nevşehir’de bazı eğitim kurumlarında öğretmen fazlalığından da bahsetmek mümkün. Zira bazı okullarda norm kadroya göre fazla sınıf öğretmeninin bulunduğu belirtildi.

İlimiz genelindeki eğitim kurumlarında bin 258 öğretmen açığı bulunurken, 554 eğitim kurumunda ise öğretmen fazlalığı söz konusu. Genel itibariyle bakıldığında ise ilimiz genelinde 704 öğretmen açığı bulunuyor.