“Özel AYATA Kişisel Gelişim Kursu” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İl Protokol Üyelerinin katılımıyla açıldı.
Düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ürgüp MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Kaplan ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek; “Peygamber Efendimizin “İlim Çin’de de olsa gidiniz” sözünü hatırlatmak isterim. İlmi aramak için de dil öğrenmeye ihtiyacımız olduğu açıktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz “Özel AYATA Kişisel Gelişim Kursu”nun önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum. Bu vesileyle kuruluşunda emeği geçen başta Mehmet Ayata olmak üzere tüm katkı sağlayanlara, bu girişimi Nevşehir’e kazandırdıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak; öğrenci sayımızın kuruluşumuzdan bugüne 2 bin 300 öğrenciden 23 bin öğrenciye çıkmış olmasına rağmen, Nevşehir’de mezunlarımızın ve hali hazırda öğrenim gören öğrencilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli kurum sayısı yeterli değildir. Bu tür kursların Nevşehir’deki tüm eğitim kurumları ile bir bütünlük oluşturup kaliteyi yükselteceğine inanıyorum. Üniversite olarak kişisel gelişim kurslarına ve eğitim alanındaki tüm olumlu yapılanmalara katkıda bulunacağımızı ifade etmek isterim” dedi.
Açılış töreninin ardından “Özel AYATA Kişisel Gelişim Kursu”nu gezen İl Protokol üyeleri, Kurumun Sahibi Mehmet Ayata ve kurucu müdüresi Burcu Yeşildağlar’dan kurs hakkında bilgi aldılar. Kursta, birçok farklı konseptle; sınavlara yönelik öğrenci gruplarıyla, her seviyede çeviri, özel amaçlı ve mesleki İngilizce sınıfları ile dil eğitimi veriliyor.