Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de, ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörlüğü tarafından 18-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleştirildi.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 18 Haziran 2022 Cumartesi ve 19 Haziran 2022 Pazar günü; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin alınan tedbirler kapsamında sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Rektör Aktekin, “ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Milli Eğitim’e bağlı 36 binada, üniversitemiz merkez kampüsünde 10 binada ve biri de Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda olmak üzere toplamda 47 binada yapıldı. Sınavın güvenliği ve sorunsuz olarak tamamlanması için alınan tedbirlerle 10 bin 613 öğrencinin girdiği sınavımızı, toplam 1881 görevli personel eşliğinde sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Öncelikle sınavın tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, sınavda görev alan tüm akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.