Nevşehir Valiliğinin öncülüğünde Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile başlatılan ‘Suriye’ye 1 Ekmek, 1 Battaniye’ kampanyası kapsamında gerçekleştirilen açılışa; Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Alb. Dursun Ertuğrul, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

 Suriye İçin Nevşehir Seferber Oluyor

Açılışa katılan protokol üyeleri tarafından Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyasının önemine değinilerek, başlatılan bu kampanyaya destek çağrısında bulunuldu.

 

Açılışta konuşan Üniversitemiz Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Üniversitesi olarak  Türk toplumuyla aynı kültürü ve dini paylaşan Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyalarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Rektörümüz konuşmasında “Türk halkı olarak her zaman ihtiyacı olanın yanında olmaya gayret eden bir millet olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bugün aynı kültürü ve aynı dini paylaştığımız Suriye halkı maalesef bizlere ve tüm dünyanın yardımına muhtaç. Biz de Nevşehir Üniversitesi ailesi olarak Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyalarına destek olabilmek için çalışmalar başlattık. Onlar da yardımlarını esirgemediler. İnşallah il, ilçe ve kasabalarımızla Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri Suriye’de yaşanan olayları anlatan fotoğraf sergisi ile yardım amaçlı düzenlenen kermesin açılışını yaptı.