Nevşehir H.Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulunun da Aralarında Olduğu “Ben de Varım Hayatın İçinde” eTwinning Projesi Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor. 

 

 Nevşehir H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 okulun birlikte gerçekleştirdiği “Ben De Varım Hayatın İçinde” eTwining projesi faaliyetleri kapsamında 14.04.2021 Çarşamba günü zoom üzerinden çevrimiçi olarak bir etkinliğini daha gerçekleştirdi. 

Toplantı konusu "Başarıya Giden Yolda Engelleri Aşmak" olup konuklar Atletizm Milli Takım Sporcusu 60 Metre Koşu ve Uzun Atlama Dünya Şampiyonu Esra BAYRAK ve      Atletizm Milli Takım Sporcusu Gülle Atma Yıldızlar Dünya Şampiyonu Eda YILDIRIM oldular. Dünya şampiyonu özel sporcularımız sorular cevapladılar, başarılı olmak için neler yaptıklarını, nasıl çalıştıklarını anlattılar.   

Projenin amacı: öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatlarını idame ettirebilme becerisini kazandırmak. Projede öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirebilme, alış veriş becerisini geliştirme, üretimle beraber özgün çalışmalar yapabilme, kendini ifade edebilme, özgüven ve sosyalleşme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Mart ayında başlayan proje uygulaması Haziran ayı sonunda tamamlanacaktır. Proje  H. Rasim Üzer Özel Eğitim Meslek Okulu (Merkez-Nevşehir) Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ( Altınrodu-ORDU), Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek Okulu (Ereğli-KONYA), Abdullah BİLGİNGÜLLÜĞLU Özel Eğitim Meslek Okulu(Silivri-İSTANBUL), Ataşehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi (Ataşehir-İSTANBUL) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi (Etimegut-ANKARA),okulları tarafından birlikte yürütülmektedir.   
   

Toplantıya proje ortaklarının okul müdürleri öğretmen, öğrenci ve veliler  katılmıştır. Toplantı youtube dan canlı olarakta yayınlanmıştır. 

Dünya şampiyonu özel sporcularımızın başarıları ve anlattıkları özel öğrencilere ve ailelerine ilham kaynağı olmuştur. 

Toplantı projeye katkılarından dolayı  dünya şampiyonu özel sporculara, onları yetiştiren hocalarına, ailelerine, öğretmenlerine , böyle anlamlı çalışmalar gerçekleştiren proje ortaklarına,  katılan okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere, emeği geçen herkese  teşekkür edilerek bitirildi.