İstanbul Ataşehir'de Küçükbakkalköy Kemal Berktan Ortaokulu’nda MEB’in 2023 Vizyonu kapsamında hayata geçirdiği Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında hizmet vermeye başlayan "FETEM Atölyesi’nin" adı geçtiğimiz yıl aralık ayında elim trafik kazasında hayatını kaybeden Yerli ve Milli Uçak Merkezi olan Baykar Teknoloji’de mühendis olan "Nevşehirli Tarık Kesekçi’nin" adı verilerek ölümsüzleştirildi.

Kesekçi'nin ismi Nevşehir'den sonra İstanbul'da yaşayacak...

Kemal Berktan Ortaokulu tarafından "İyiler Unutulmaz..." başlığı ile yapılan paylaşımda; "Gençti, ahlaklıydı, çalışkandı. Bu ülke için güzel hayalleri vardı. Adı ve hayalleri okulumuzdaki genç kardeşlerine ilham olsun diye; Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik (FeTeMM) Atölyemize TARIK KESEKÇİ adını verdik. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere, Nevşehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda alınan kararla birlikte Atatürk Bulvarı’nda bulunan Gülbahçe Parkı’nın ismi ‘Tarık Kesekçi Parkı’ olarak değiştirilmiş ayrıca Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından merhum Tarık Kesekçi’nin adı Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Fizik Laboratuvarına verilmişti.