Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Lale Devrinde Osmanlı Devleti ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Sempozyumu” sona erdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Hollanda, Macaristan, Bulgaristan, Makedonya, Azerbaycan, Mısır İran ve ülkemizin muhtelif yerlerinden kıymetli tarihçilerin, bilim insanlarının katıldığı “Uluslararası Lale Devrinde Osmanlı Devleti ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Sempozyumu” kapanış oturumu ile son buldu.
100’e yakın bilim insanın 85 bildiri sunduğu sempozyumun kapanış konuşmasını Sempozyum Yürütme Kurulu adına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlyas Gökhan yaptı. Osmanlı Devleti ve Lale Devri üzerinden Nevşehir tarihine ışık tutacak araştırmaların yer aldığı birbirinden değerli bildirilerin oldukça memnuniyet verici olduğunu belirten Prof. Dr. İlyas Gökhan, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğumuz sempozyumumuza gerek yurt dışından, gerekse yurt dışından beklentimizin üzerinde bir katılım oldu. 100’e yakın bilim insanımızın 85 bildirisinin yer aldığı sempozyumumuza o kadar çok başvuru oldu ki, bizlere ulaştırılan bildirileri değerlendirirken bile zorlandık. Açılış konuşmaları ve oturumlar halinde gerçekleştirdiğimiz sempozyumda siz değerli katılımcıların ortaya koymuş olduğunuz araştırmalarınız Osmanlı Devleti ve Lale Devri üzerinden Nevşehir Damat İbrahim Paşa’nın ve Nevşehir’in tarihine ışık tutacak nitelikte. Sizlerin bu bildirilerini en kısa zamanda bir kitap haline getireceğiz. Bu vesileyle bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde bizlere büyük destekleri olan başta Üniversitemiz Rektörlüğü olmak üzere Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Ürgüp Belediyesi, Acıgöl Belediyesi ve siz değerli katılımcılar ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrıca bildirilerin değerlendirildiği ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona eren sempozyumun üçüncü gününde bölge gezisi düzenlendi.