İstanbul'da yaşayan NEVBİAD Üyesi Nevşehirli hayırsever iş adamı Mesut Çetin tarafından 1 Milyon 500 Bin lira bağışla yaptırılan "Hacı Mesut Çetin Anaokulu" düzenlenen törenle açıldı.

15 Temmuz Mahalesi 75. ilköğretim okulu yanında yapımı tamamlanan ve arsası Nevşehir Belediyesi tarafından sağlanan Anaokulunun açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, NEVBİAD Yönetim Kurulu üyesi İş Adamı Bayram Sağlam, Ürgüplü hayırsever işadamı Bekir Erdoğan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, daire müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 15 Temmuz Mahallesine 5 derslikli Anaokulunu kazandıran hayırseverimiz Mesut Çetin Bey'e,  arsa bağışında bulunan Nevşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılında hizmete giren Anaokulumuz, sevgili çocuklarımıza, eğitim camiamıza, Nevşehir'imize ve Nevşehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Savran ise konuşmasında, anaokulunun Nevşehir'de okul öncesi eğitime ciddi bir katkı sunacağına ve şehrin önemli bir ihtiyacını gidereceğine inandığı kaydetti. Böylesine anlamlı bir hayır işine vesile olduğu için NEVBİAD Başkanımız Sayın Kazım Tekin'e, İstanbul'da yaşayan değerli hayırsever hemşehrimiz Mesut Çetin'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "İstanbul'da yaşayan NEVBİAD üyesi kıymetli hemşehrimiz Mesut Çetin bey doğduğu topraklara vefasını göstererek hayırlı bir işe imza attı. Şehrimizin ve ülkemizin geleceği minik yavrularımızın yetişmesinde önemli katkılar sunacak olan "Hacı Mesut Çetin Anaokulu"nun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırsever iş insanımız Mesut Çetin'i de bu örnek davranışından dolayı kutluyorum. “Gayretimiz geleceğimizin teminatı evlatlarımız için, şehrimize hayırlı olsun.” Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

NEVBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin ise bu ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Tekin, "Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkanları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz. Desteği için NEVBİAD üyemiz kıymetli hayırseverimiz Mesut Çetin'e teşekkür ediyorum. Bu güzel bağışın hayır yapma niyetinde olanların da moral ve motivasyonlarını arttırmaya vesile olsun" diye konuştu.

Katılımları için Nevşehir Protokolü ve NEVBİAD Başkanı Tekin'e teşekkür eden Nevşehirli değerli hayırsever hemşehrimiz Mesut Çetin'de, ismini taşıdığı kıymetli merhum dedesi Hacı Mesut Çetin adına memleketine kazandırdığı okul için duyduğu büyük mutluluğu ifade etti. Çetin,  temel ihtiyacının eğitimin kalitesinin artırılması olduğunu anlatarak, insana yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından dualar edildi, açılış kurdelası kesildi. Vali Becel, Bağışçı Mesut Çetin'e Nevşehir eğitimine katkıları için plaket takdim etti.

Daha sonra Vali Becel, Milletvekili Açıkgöz, NEVBİAD Başkanı Tekin ve beraberindekiler, sınıfları gezdi, öğretmenlere başarılar diledi.