Nevşehir’de minik öğrenciler "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyasına harçlıklarıyla katkı sağladı.

Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri ve Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Semih Turgut Ortaokulu’nda başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyasına öğrenciler harçlıklarıyla katkı sağladı.

Yemen'deki savaşta zarar gören açlık ve yokluk içindeki din kardeşlerimize yardım etmek amacıyla Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu, Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Semih Turgut Ortaokulu öğrenciler arasında “"Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyası başlattılar.

Kampanya kapsamında, minik öğrencilerin katkılarıyla toplanan 1225.00 lira, (Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri tarafından 595.00 TL, Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Semih Turgut Ortaokulu öğrencileri tarafından 630.00 TL) Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesine makbuz karşılığı teslim edildi.

Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Pamuk Çakmaktepe ve Şehit Furkan Demir İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Semih Turgut Ortaokulu Müdürü Semih Kırım ve Gençlik Koordinatör Sorumlusu İmam Hatip Ali Özcan, toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşması için kampanyayı düzenlediklerini söylediler.

Kampanyaya ilginin yoğun olduğunu ifade eden Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şube Başkanı ve İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadisi Şerifini hatırlatarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ruhuyla toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak ve büyüklere örnek olma açısından minik öğrencilerin Yemen'deki muhtaç din kardeşlerimize yardım eli uzatmalarının çok anlamlı olduğunu ifade ederek çok müteessir olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, toplanan paraların Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından düzenlenen makbuzlarını teslim ederek Önderlik yapan hocalarına ve minik öğrencilere bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.