Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği ile iş birliği içinde bu yıl 6. Kez düzenlediği “Teknolojinin Kadın Liderleri” Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği yöneticilerinden oluşan jüri, yüzlerce başvuru projesini titizlikle değerlendirdikten sonra finale kalan 7 teknoloji liderini belirledi.

Yarışmada Nevşehirli ODTÜ öğrencisi Şeyma Alan, kendisi gibi idealleri ışığında ilerlemek isteyen başarılı gençlerden oluşan bir grupla birlikte ConFarm adlı start-up’ı kurarak topraksız tarım bilim kitleri geliştiren  “Üniversite Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

ODTÜ 3. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği okuyan kızımız Şeyma Alan, ilk defa katıldığı yarışmada üniversite seviyesinde binlerce kişi arasında yaptığı topraksız tarım ConFarm girişimi ile "Genç Teknoloji Yıldızı" seçildi.

Nevşehir doğumlu olan Şeyma Alan, İlköğretim eğitimini Nevşehir Mehmet Gülen İ.Ö.O, Nevşehir 19 Mayıs İ.Ö.O, Nevşehir Yavuz Sultan Selim Han (TOKİ 125.Yıl) Ö.O, Lise eğitimini Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesinde okuyarak tamamlamıştır.

Şu anda ODTÜ 3. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği okuyan Şeyma Alan,  DTÜ Microsoft Türkiye’nin her sene düzenlemiş olduğu “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışmasına ilk defa katılarak binlerce kişi arasında yaptığı topraksız tarım ConFarm girişimi ile “Üniversite Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı” olarak seçilmiştir.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.