Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, uzmanların teknoloji çağının devrimi dediği üç boyutlu yazıcıyı kendileri yaptılar. Malzeme teminini ise Nevşehir sanayisinden, çeşitli illerden ve Çin’den getirdikleri malzemeler ile sağladılar.
Türk sanayi ve teknolojisinin mihenk taşı olan mühendislik fakültelerinin, Anadolu liselerinden gelen öğrencilerden oluştuğunu söyleyen Yavuz Selim YILDIRIM  “öğrencilerin mühendislik fakültesine giderken elektronik, kodlama ve makine bilgilerinin olmadığını bu sorunun da liselerden bu eğitimin verilerek giderilebileceğini düşünerek bilgisayar öğretmeni Muhammet Taha SARI ile böyle bir çalışma başlattıklarını “söyledi.
Bilgisayar öğretmeni Muhammet Taha SARI projelerde yer alan öğrencilerin geçtiği aşamaları şöyle sıraladı. “Öğrenciler ilk önce iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alıyorlar, arkasından elektrik elektronik, baskı devre, lehimleme işlemlerini tamamlıyorlar. Kodlamayı öğrenmek içinde öğrencilere birçok alanda işe yarayacak projeler verilerek, kodlama eğitimi tamamlandırılmış oluyor. Kodlama eğitiminden sonra 3 boyutlu yazıcıya başlıyorlar bu süreçte makinenin vermiş olduğu sorunlara kafa yorarak bir makine mühendisi gibi çözümler üretiyorlar. Yazıcı bittikten sonrada ürün çıktısı alabilmek için 3 boyutlu çizim öğreniyorlar. Süreçler birbirinin devamı olduğu için hem daha iyi öğreniyorlar hem de öğrendiklerini bir sanata çeviriyorlar.” dedi.
Öğrenciler ise bu alanda kendilerine böyle bir imkan verildiği için okul müdürü Yavuz Selim Yıldırım ve bilgisayar öğretmenleri Muhammet Taha SARI ya gönülden teşekkür ettiklerini söylediler.