Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi tarafından çevrimiçi düzenlenen ve konuşmacıların yanı sıra davetlilerin de yoğun katılım gösterdiği 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi (7. UKEK) açılış programı gerçekleştirildi.  

‘Kimya eğitimi alanında çalışan bilim insanlarının yenilikçi çalışmalarını bilimsel bir platformda paylaşmalarına imkan vermek’ olarak belirlenen amacı doğrultusunda 24-26 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi,  NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in açış konuşmalarıyla başladı.

Kongrenin hem teorik hem de uygulama boyutlarıyla eğitim literatürüne değerli katkılar sunması temennisinde bulunan Rektör Aktekin, “Değerli katılımcılar 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi'ne hoş geldiniz. Sempozyum, kongre gibi bu tür bilimsel etkinliklerin hem ilgili alandaki bilimsel çalışma ve gelişmelerin gözden geçirilmesi hem de diğer paydaşlar,  meslektaşlarla paylaşılması, gündemde olan konu ve eğilimlerin fark edilmesi açısından önemi büyüktür. Eğitimle ilgili kongreler ise akademisyenler, öğretmen ve öğretmen adaylarını bir araya getirdiği için önemi büyüktür, çünkü üç tarafın da birlerinden öğrenecekleri şeyler var.  Ancak genel olarak akademik kongrelerin içeriği öğretmenlerin ihtiyacını görecek nitelikte olmuyor, tamamen teorik boyutta literatüre katkıları oluyor. Bu nedenle eğitimci akademisyenler olarak bu noktada katkılarımızın artması istiyorsak daha çok pratiğe dönük, pratiği dönüştürücü çalışmalara ağırlık vermeliyiz” dedi.

Bu noktada akademisyenler olarak öğretmenlerle işbirliği içerisinde alana ve okullara dönük çalışmaların çoğalması gerektiğini vurgulayan Rektör Aktekin, “Ayrıca Pandemi sürecinde açık bir şekilde fark ettiğimiz üzere, öğretmenlerimizi eğitimi doğrudan etkileyecek her tür beklenmedik duruma hazırlayacak, bir entelektüel donanım ve düşünme becerilerini geliştirecek çalışmalara ağırlık vermemizde fayda olduğunu düşünüyorum. 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresinin de bu açıdan önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye kaydetti.  

Aktekin konuşmasını, “Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne, Türk Kimya Derneğine, kongrenin sekretaryası, bilim kurulu, danışma kurulunda yer alan tüm arkadaşlarımıza, hocalarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.  Bildiri sunacak, konuşma yapacak panelistlere, katılımcılara ve dinleyici olarak katılan herkese teşekkür ediyorum. Çok başarılı, verimli bir kongre geçirmemiz dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde tamamladı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in açış konuşmalarının ardından 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresinin programın ilk gününde yer alan ‘çağrılı konuşma’ ve ‘oturum’ etkinliklerine geçildi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyen ve araştırmacıların katıldığı, “Salgın süreci ile gündemde olan ‘Eğitimin Dijitalleşmesi ve Uzaktan Eğitim’ bağlamında kimya eğitiminin güncel sorunlarını tartışmak, kimya eğitimdeki gelişmeleri paylaşmak ve bilim insanları arasında iş birliği ve sosyal etkileşim oluşturmanın önceleneceği” belirtilen ve 24-26 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi; 10 oturum, 3 çağrılı konuşma, 3 tematik konuşma ve kongre içi 4 etkinlikten oluşuyor.  

7. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi programı ve daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Link: https://ukek2021.nevsehir.edu.tr/tr